Põhihooaja viimane nädal - kes pääseb ukse vahelt sisse?

8. oktoobril alanud maraton on jõudnud oma viimasesse faasi. Üle finišijoone jõudmiseks on vaja teha vaid paar sammu. Mõnel meeskonnal on see luksus, et alles on veel neli mängu. Enamusel on aga oma naha päästmiseks kolm kohtumist. 16-st playoffide kohast on saadaval veel täpselt pooled. Kes pääseb ukse vahelt sisse?

(foto: puckgamer.com)
Idakonverents

Tekkinud on huvitav kolmik, kes kõik on sama arvu punktide peal (95). Playoffid ilma Detroit Red Wingsi, Boston Bruinsi või Pittsburgh Penguinsita oleksid mõeldamatud, aga tõenäosusteooria justkui ütleks seda, et keegi kolmest jääb välja. Samas eeldab see seda, et Ottawa Senators (93 punkti) mängib oma järelejäänud mängud perfektselt ja korjab kuus silma. Üks nendest mängudest on Penguinsi vastu - tõeline nelja punkti heitlus.

Senators - 7. Penguins (k), 9. Rangers (v), 11. Flyers (v)

Red Wings - 7. Hurricanes (k), 9. Canadiens (v), 11 Hurricanes (v)

Bruins - 8. Capitals (v), 9. Panthers (v), 11. Lightning (v)

Penguins - 7. Senators (v), 10. Islanders (k), 11. Sabres (v)

Arvestades kahte kohtumist Hurricanesiga võib Red Wingsi järelejäänud kalendrit kõige lihtsamaks pidada. Kuigi eks need mängud tuleb ikkagi enne punktide kirja panemist võita ka. Penguinsil kerge lõpp, aga selleks tuleb üle elada kaks pähklit. Bruins peab edukalt reisima ning Senatorsi jaoks kõlab häirekell seoses viimase mänguga. Meeskond on oma viimased kolm playoffide meeskondade vastu peetud mängu võitnud, kuid samas kaotanud viimased kolm nendele, kellel lõpumängudele asja pole.

Ennustus: julgen arvata, et hetkel "suur kolmik" on piisavalt hea, et järele jäänud mängudest korjata vähemalt kolm punkti. See tähendabki seda, et Senators peab edenemiseks võitma kõik oma kohtumised. Vaadates neid järelejäänud mänge tundub see aga ebatõenäoline. Kui just Andrew Hammond taas robotiks ei muundu.

Läänekonverents

Kuna Vancouver Canucks lõpetab oma mängud kodus Edmonton Oilersi ja Arizona Coyotesiga, siis jätan nad jätkuvalt playoffide kohta jahtivast seltskonnast välja. See peaks neile enamvähem garanteeritud olema. Samuti jätan välja San Jose Sharksi ja Dallas Starsi, kuna nende kahe edenemine eeldaks ulmeliste asjade kokku langemist. Seega on meil kolme kohta jahtimas neli meeskonda - Minnesota Wild (96 punkti), Winnipeg Jets (92), LA Kings (92) ja Calgary Flames (93).

Wild - 6. Jets (k), 7. Blackhawks (v), 9. Predators (v), 11. Blues (v)

Jets - 6. Wild (v), 7. Blues (v), 9. Avalanche (v), 11. Flames (k)

Kings - 6. Canucks (v), 7. Oilers (v), 9. Flames (v), 11 Sharks (k)

Flames - 7. Coyotes (k), 9. Kings (k), 11. Jets (v)

Wildil on täna oma divisjonikaaslasele Jetsile võimalus panna paras pauk. Meeskond kaks viimast kodus kaotanud, aga kolmemängulist seeriat pole veel koos Devan Dubnykiga olnud. Jetsil kehv kalender, samas kui Flames on täielikult oma õnne sepp - võta koiottidelt kohustuslikud kaks punkti ja alista, või siis vähemalt röövi punkt, oma otsestelt konkurentidelt. Kingsil hirmutav seeria - nelja päeva jooksul kolm mängu - aga Oilersi alistamisega ei peaks probleeme olema ja siis tuleb Flamesi vastu suur mäng. Sõltuvalt selle tulemusest võib Flamesil kohe järgmine kohtumine osutuda sama kaalukaks, sest mäng Kingsiga otsustab arvatavasti ära selle, kes saab Vaikse ookeani divisjoni viimase automaatse koha. Wild ja Jets loodavad wild-cardi koha peale. Seejuures väärib märkimist, et Jetsil on kogu selle seltskonna peale ülekaalukalt kirjas kõige väiksem arv normaalaja võite. Võrdsete punktide puhul võetakse just need esimesena luubi alla.

Ennustus: Jets jääb välja. Iseenesest oleks vägev Jetsi playoffides näha, sest kohalik publik loob vägeva atmosfääri, aga enne põhihooaja viimast nädalat käib meeskonnale liialt palju asju vastu - kalender ja normaalaja võitude arv. Võimas elamus oleks see, kui Flames nädala alguses veidi koperdaks ja kõik jääks viimase mängu otsustada. Arvan, et see on Jetsi ainus võimalus. See ja hooaja alguses nähtud välisreise kartva Kingsi välja ilmumine. Wildi kollaps on ebatõenäoline. Osad kihlveokontorid on meeskonna Rangersi ja Blackhawksi järel teinud isegi karikavõidu kolmandaks favoriidiks.

Kommentaarid