Bruins korjas tänu hilisele väravale ülitähtsa võidu

Ameerika mäed nimega Boston Bruinsi hooaeg on nähtavasti praeguse seisuga taas tõusuni jõudnud. Florida Panthersi vastu tuli kolmas järjestikune võit ja mis veel olulisem - see võeti ära normaalajaga ja nii ei jäetud ühele oma jälitajatest mitte ühtegi punkti.

(foto: Elise Amendola/AP Photo)
Bruins on tänu viimase aja vormitõusule kerkinud idakonverentsi playoffide võidujooksus kindlaks fävoriidiks. Nüüd, kus viis mängu enne hooaja lõppu on vahe Panthersiga kuus punkti,  hakkab divisjonikaaslane selja taga aina kaugemale jääma. Tuleb hoopis hakata vaatama seda, mida suudab Bruins Detroit Red Wingsi vastu. Vahe on nüüd vaid kaks punkti. Bruinsi aitas sellesse seisu Panthersi vastu tehtud tugev viimane kolmandik.

Olles kodus viimati Panthersile alla jäänud 2011. aastal, võis Bruins end hästi tunda, kuigi viimasele kolmandikule võeti kaasa 1-2 kaotusseis. Loui Eriksson viis meeskonna avakolmandiku viimastel minutitel ette, kuid külalised pöörasid teise 20 minutiga mängu pea peale. Brandon Pirri ülekaalu koll tegi juba teise kolmandiku avaminutil 1-1 ning Panthersi viis ette endine Bruinsi mängumees Brad Boyes. Pirri jaoks oli tegu karjääri 100. mänguga. Värav oli viimase kümne mängu jooksul tema kaheksas!

Claude Julieni meeskonda on viimasel ajal kandnud teine ründekolmik - Milan Lucic - Ryan Spooner - David Pastrnak - ja see tegi ka siin mängu ära. Viimase kolmandiku keskel sättisid esimesed kaks võimaluse ette Pastrnakile ning otsustava kolli skooris Lucic 1:09 enne normaalaja lõppu. Nendega seoses raputas Roberto Luongo endale tuhka pähe. "Tunnen, et vedasin täna oma tiimikaaslaseid alt. Tegin viimase kolmandiku alguses paar tähtsat tõrjet, aga nende viimase kaks puhul, mis ma sisse lasin, vabandusi pole," rääkis Panthersi väravavaht pärast mängu.


Juba neljapäeval on Bruinsi teel ees Red Wings. Tegu suurepärase võimalusega Mike Babcocki meeskond kinni püüda. Red Wings ise sai läinud ööl 1-2 karistusvisete kaotuse Ottawa Senatorsilt. Kuigi ka selle ühe punktiga tuleb rahul olla, sest senaatorid sõitsid korralikult teerulliga üle - pealevisked 34-17.


Andrew Hammondist sai esimene puurivaht pärast Edmonton Oilersi Grant Fuhri ja hooaega 1981/82, kes oma karjääri esimese üheksa võõrsil tehtud stardiga jäänud normaalajal kaotuseta. Hamburgleril on üheksast mängust kirjas kaheksa võitu ning ta on endale lasknud vaid 1.08 väravat. Põnevas Atlandi divisjoni playoffide heitluses kaotab Senators Bruinsile kolme punktiga.

Teised kohtumised

Washington Capitals 4 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Üsna rutiinne võit Capitalsile mängus, kus Aleksandr Ovetškin jõudis hooaja 50. kollini. Ta on NHL-i ajaloos nüüd kuues mängija, kes selle vähemalt kuus korda ära teinud. Enim 50 väravaga hooaegu (9) on kirjas Wayne Gretzkyl ja Mike Bossyl. On vägagi reaalne, et Ovi trumpab nad lõpuks üle. Kokku on ta karjääri jooksul skoorinud 472 tükki ja järgmine tabamus teeb temast Capitalsi ajaloo suurima väravaküti.

Columbus Blue Jackets 3 - 2 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Blue Jackets oleks nagu karuna talveunest ärganud. Meeskond on oma viimasest 12-st matšist võitnud kümme. Siin tõi triumfi kaitsja Jack Johnson, kes skooris lisaaja esimesel minutil. Sinijakid kogusid märtsis 15-st kohtumisest 11 võitu ja see võitude arv on klubi uus rekord. Kui Jackets on selgelt tõusuteel, siis Devils läheb vastupidises suunas. Meeskond on esimest korda pärast 2013. aasta oktoobrit kaotanud kuus mängu järjest.

Toronto Maple Leafs 3 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Mängu 9. minutil oli Nazem Kadril au olla selleks meheks, kes lõpuks Leafsi pärast üle 500-minutilist pausi ühes kohtumises taas ette viib. Kokku jäi põua pikkuseks 541 minuti ja 8 sekundit. Lightning oli pealevisetega lõpuks üle 41-28, aga Jon Cooperi meeskonnal on tänavu olnud skoorimisega probleeme, kui tuleb mängida teist õhtut järjest ja nii suudeti siin James Reimer vaid korra ära lahendada. Leafs on nüüd alates detsembri keskpaigast alles teist korda võitnud kaks järjestikust mängu.

Nashville Predators 4 - 5 (LA) Vancouver Canucks (tipphetked)

Vägev võit Canucksile, kes pidi üle elama 3:54 enne normaalaja lõppu tulnud viieminutilise karistuse. Seda vaid paar minutit pärast Predatorsi kummalist viigiväravat. Canucks jõudis juhtseisu 0-2 kaotusest.

Winnipeg Jets 2 - 3 New York Rangers (tipphetked)

32 tõrjet teinud Henrik Lunqvistile esimene võit pärast 2. veebruarit. Jets domineeris kohtumist - pealevisked 34-24 - aga külalistel lasti kaks korda kaotusseisust välja tulla ning Rangersi päästeingliks osutus Chris Kreider, kes tegi võiduvärava veidi vähem kui neli minutit enne lõppu. Tegu Rangersi hooaja 25. võõrsilvõiduga ning sellega korratakse mullu püstitatud klubi rekordit.

Kommentaarid