50 väravani jõudnud Ovetškin: "Tänapäeval on selleni raskem jõuda."

Aleksandr Ovetškin jõudis läinud ööl Carolina Hurricanesi vastu oma hooaja 50. väravani. Ta liitus eliitseltskonnaga, kes oma karjääri jooksul pool sada väravat vähemalt kuuel korral kätte saanud. Venelane hindab seda saavutust väga kõrgelt.

(foto: capitalsoutsider.com)
Ovetškin liitus NHL-iga hooajal 2005/06. Ta kukkus kohe paugutama, kui karjääri esimeses mängus Columbus Blue Jacketsi vastu tuli 3-2 võidus tema poolt kaks kolli. Hooaja lõpetas ta 52 tabamusega. Tänavuse saagiga on ta teist hooaega järjest 50 piiri kätte saanud. Seda pärast 4-aastast pausi. Kuigi ka lühendatud hooajal (2012/13) oli ta müstilises hoos - 32 väravat 48 mänguga.

"Hetkel on 50 väravani väga raske jõuda. Minu kolmik mängib alati parimate kaitsjate vastu ja enamus meeskondi mängivad kaitsest lähtuvalt," mainis Ovetškin täna antud intervjuus.

Aina konkurentsitihedamaks muutuv liiga tähendab, et Wayne Gretzky ühe hooaja rekord 92 kolli jääb tema (ja ka teiste) jaoks kindlasti valgusaastate kaugusele. Samuti on keeruline ületada läbi aegade edetabelis 15. kohal oleva Mike Bossy 69 tabamust. Venelase isiklik parim on hooajal 2007/08 tulnud 65 väravat. Küll võiks aga Ovetškin tõsiselt sihikule võtta 50 väravaga hooaegade rekordi, mida hetkel Gretzky ja Bossy üheksaga jagavad. 29-aastasena peaks tal selleks võimu jaguma. Kuigi võib arvata, et lihtne see ei saa olema. Pigem läheb see aasta-aastalt veel keerulisemaks.

Kõige muu kõrval mängib olulist rolli ka see, et väravavahid on oma mängu aina parandamas. Oli aeg, kui tõrjete efektiivsus 90% näitas kvaliteeti, kuid tänapäeval on see juba alla keskmise näitaja. Sel hooajal on 44-st vähemalt 27. kohtumises osalenud puurivahist selle kätte saanud 41. 14 maskis mees on oma tõrjeid hoidnud 92% juures.

Huvitav fakt on see, et tänavu on tehtud 157 nullimängu, aga vaid 46 kübaratrikki.

Kommentaarid