Crosby säras ning Penguins viigistas seeria, Ducksile 2-0 edu

Pittsburgh Penguins pole viimastel nädalatel oma fännidele rõõmustamiseks väga palju põhjust andnud, aga nüüd suudeti seda New Yorgis teha. Playoffide avaringi seeria saadi 1-1 viiki. 4-3 võiduga lõppenud kohtumises vedas kaasalaseid kapten Sidney Crosby.

(foto: foxsports.com)
Sid the Kid lõpetas mängu kahe väravaga. Need aitasid Penguinsi teisel kolmandikul 3-1 ette. Eelneva 13 Rangersi vastu peetud playoffide kohtumisega oli Crosby skoorinud vaid korra. Tänavu on tal hea võimalus tõusta Penguinsi playoffide väravate läbi aegade edetabeli esikolmikusse.


Crosby kurvastas kaks korda Henrik Lundqvisti pärast seda, kui Derek Stepan oli avakolmandiku lõpuminutitel Rangersi ette viinud ja Brandon Sutter ülekaalu väravaga teise keskel seisu võrdsustanud.

Lundqvisti arvele jäi lõpuks ainult 18 tõrjet ja Rangersile maksis kätte ülekaalu olukordade raiskamine. Neist üks tehti küll viimase perioodi alguses väravaks, kui Derick Brassards korjas oma kohustusliku punkti, aga see oli ainus tervelt seitsmest võimalusest, mis realiseeriti. Penguins ise pani neljast kaks. Lisaks Sutteri tabamusele tuli ülekaalust ka Chris Kunitzi koll. See tegi kümme minutit enne lõppu seisuks 4-2. Värava kõrvale pani Kunitz ka kaks söödupunkti

Rangers sai veel ühe kaugusele, aga seda selgelt liiga hilja. Rick Nash sai kirja tabamuse, mille järgselt oli mänguaega järgi vaid 5.1 sekundit. "Peame peeglisse vaatama ja ülekaalus paremini tegutsema," rääkis Nash pärast mängu.

"On tore saada tasustatud," ütles Crosby. "Playoffides on vahest nii, et mängid hästi, aga ei saa soovitud tulemust. Minu arvates jätkasime sealt, kus avamäng pooleli jäi."


Rangers pole playoff-seeriate teist mängu võitnud alates aastast 1994. Kokku on viimasel 11 korral edukas oldud vaid kümnel juhul. Kui mullu mängiti Penguinsiga teises ringis, siis ka seal oli seis pärast esimest kahte mängu 1-1. Crosby & Co said siis 3-1 ette, aga edasi pääses ikkagi Rangers.

Teises laupäevases hilises mängus tehti NHL-i ajalugu. Anaheim Ducksist sai esimene meeskond, kes võtnud playoffides 2-0 seeria edu tänu sellele, et mõlemas kohtumises on viimasel kolmandikul kaotusseisust välja tuldud.

Adam Pardy lõpetas 172-mängulise põua ning viis Winnipeg Jetsi teisel kolmandikul 1-0 ette. 31-aastane kaitsja oli seeria avamängus koosseisust välja jäetud.

Patrick Maroon viigistas viimasel kolmandikul ülekaalu väravaga seisu, kui Cam Fowleri pealeviske väravasse suunas ning Jakob Silfverberg tõi kodumeeskonnale võidu.. 24-aastasest rootslasest sai Ducksi ajaloos playoffides kõige hilisema normaalaja juhtvärava teinud mängija. See tuli 21 sekundit enne lõpusireeni.


Tänavu on playoffides tehtud juba kaks viimase minuti väravat. Lisaks Silfverbergile sai sellega hakkama Calgary Flamesi Kris Russell. Mullu oli kogu playoffide saak vaid üks viimase minuti värav.

Kommentaarid