Jaht playoffide kohale: Atlandi divisjoni kolmik korjas võidud pärast normaalaega

Põhihooaja viimane nädal tuleb ülipõnev, kuna seis idakonverentsis on paras segasummasuvila. Ottawa Senators, Boston Bruins ja Detroit Red Wings üritavad ära jagata Atlandi divisjoni viimast automaatset playoffide kohta. Läinud ööl korjas kogu kolmik võidud pärast normaalaega.

(foto: The Associated Press)
Bruins sai Toronto Maple Leafsi väravale 50 pealeviset, aga 2-1 võit õnnestus noppida alles karistusvisetega. "Kardad alati halvimat, kui meeskond sedavõrd kaua kaasas suudab jõlkuda, aga õnneks vedas meil karistusvisete seerias," tõdes Bruinsi boss Claude Julien.

Tegu oli Bruinsi jaoks tänavusest 13-st karistusvisete seeriast alles neljanda võidu. Seal oli ainsana edukas Patrice Bergeron.


Karistusvisetega lahendas oma mängu ära ka Red Wings. Seal tõi kaheksandas ringis võidu Darren Helm. Normaal- ja lisaaeg lõppesid 2-2 viigiga. Mikko Koivuta mänginud Wildi mõlemad väravad tegi Zach Parise.

Red Wingsi rivistuses oli Pavel Datsjuk uuesti tagasi. Ta on jalaprobleemiga viimasest üheksast mängust seitse vahele jätnud. Väravas oli Mike Babcock uue võimaluse andnud Jimmy Howardile.


Babcocki meeskond mängis tänavu Kesk divisjoni vastu 12 kohtumist ja normaalajaga ei kaotatud neist mitte ühtegi. Korjati kümme võitu.

Ottawa Senators suutis napilt karistusvisete õnnemängu vältida. Kyle Turris skooris Washington Capitalsi vastu 4-3 võiduvärava 1:46 enne lisaaja lõppu. Senaatorid said esimese kümne minutiga 3-0 edu, aga see sulas ära.


Bruins ja Red Wings on nüüd 95 punkti peal. Samas on Bruinsil üks mäng rohkem peetud. Senators järgneb 93-ga. Vürtsi lisab veel ka see, et Pittsburgh Penguins on tänu oma viimase aja kehvale vormile langenud ühele wild-cardi kohale ning ka neil on koos 95 silma.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 3 - 2 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers jätkab oma kahenäolist hooaja lõppu. Tipud alistatakse, aga muidusööjatele jäädakse alla. Seejuures on Hurricanesile tänavu nüüd neljast mängust kolm kaotatud. Pole siis ka ime, et playoffidesse ei jõutud.

Columbus Blue Jackets 5 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Sinijakid jätkavad oma pingevabat spurtimist. Nüüd on kirjas üheksa järjestikust võitu. Penguinsilt rebiti see käest pärast 0-2 taha jäämist. Tänavuse Tähtede mängu üks kaptenitest Nick Folgino sai kirja karjääri esimese kübaratriki. Tänu sellele jõudis 27-aastane ründaja ka karjääris esimest korda 30 väravani. Brandon Dubinsky korjas tema kõrval kolm väravasöötu ja tähistamiseks oli küllaga põhjuseid.


Viimase kuue mängu jooksul on nüüd kolm erinevat Jacketsi meest kübaratriki teinud. Penguinsi varajaste mängude sündroom jätkub.

Winnipeg Jets 5 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Üheksast väravast viis tehti ära avakolmandikul. Jets sai 2-0 ette, enne kui mõni aeg viigiseisul veedeti. "Nad alustasid kohtumist nagu see oleks Stanley karika finaalseeria seitsmes mäng," tõdes Canucksi ründaja Alex Burrows, kes lõpetas kohtumise kahe väravaga. Jetsi poolelt oli kaks korda täpne Lee Stempniak. Hiljuti vigastuspausilt naasnud Mathieu Perreault korjas kolm söödupunkti. Jetsil on nüüd klubi ajaloos esimest korda kaks väravavahti, kes hooaja jooksul kogunud 20 võitu. Klubil tervikuna on esimest korda pärast Atlantast ära kolimist kirjas 40 võitu.

Florida Panthers 0 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Steven Stamkos hoolitses 2+1'ga selle eest, et Ben Bishop saaks naaberklubi vastu hooaja 38. võidu. See on nii tema kui klubi uus rekord. Hooaja neljandaks nullimänguks oli vaja peatada 33 vastaste üritust. Lightning kindlustas endale playoffideks kodueelise ning tõusis Montreal Canadiensiga Atlandi divisjoni esikohta jagama. Panthers minetas playoffide lootused.

New York Islanders 3 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Jaroslav Halak sai 21 tõrjega oma hooaja kuuenda nullimängu, samas kui Sabresi väravasuul tegi oma debüüdi Andrei Makarov. Peagi 22-aastaseks saav venelane peatas 33 pealeviset. Ta on viimase kahe hooaja jooksul kaheksas (!) erinev väravavaht, kes Sabresi eest mängu alustanud. Sabres jäi tänavu ühe või vähema värava peale 36. korda ning sellega korratakse NHL-i rekordit.

New York Rangers 6 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneider on pärast kehva hooaja algust olnud väga soliidne, aga siin kestis ta vaid 12 minutit ja 24 sekundit. Rangers sai tema vastu kolm väravat vaid kuue pealeviskega. Rick Nash jõudis karjääri parimat tähistava 42. tabamuseni ning Dominic Moore skooris lõpuks kaks tükki. Henrik Lundqvisti päeva rikkus täpselt kolm ja pool minutit enne lõppu Tuomo Ruutu. Võidu eest saadud kaks punkt tõstsid Rangersi Anaheim Ducksiga liiga liidrikohta jagama.

Nashville Predators 3 - 4 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Pöörasel nelja väravaga viimasel kolmandikul lasi Stars kodumeeskonnal kaks minutit enne lõppu viigistada, aga jättis kahe punktiga siiski oma playoffide lootused ellu. Seejuures sündis võiduvärav karistusviskest. Selle pani kotti Cody Eakin.

Arizona Coyotes 5 -  3 San Jose Sharks (tipphetked)

Oliver Ekman-Larsson ja Shane Doan panid põhimõtteliselt punkti Sharksi playoffide lootustele. Esimene kasvatas kahe tabamusega oma väravate saldo 23 peale ning lisas nende kõrvale ka ühe söödu. Meeskonna kapten skooris oma hooaja 14. ning abistas kaaslaseid kahe sööduga. Sharksi ei päästnud ka see, et Joe Thornton lõpetas pika punktipõua. Ta läks seitse mängu punktita, mis tema pikim põud alates hooajast 1998/99, kui ta jäi kaheksas mängus kuivale.

Edmonton Oilers 0 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

Flames jõudis oma 22. võõrsilvõiduni, millega korratakse klubi jaoks Stanley karikaga lõppenud hooaja 1988/89 rekordit. Lisaks püstitati üks üsna kummaline liiga rekord. Karri Rämö pidi juba 58. sekundil vigastusega mängust lahkuma ja nii sai Jonas Hiller oma nimele vahetusmehena kõige kauem väljakul viibinud mängija nullimängu. 59:01'ga lõi ta üle 2005. aastal Carolina Hurricanesi puuri valvanud Martin Gerberi rekordi 55:45. Šveitslasele tuli hooaja teine puhas paber 27 tõrjega.

Los Angeles Kings 3 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Veider matš, kus Avalanche pani Jonathan Quicki proovile vaid kümme korda. Tegu Kingsi rekordi kordusega. 1994. aastal jäeti San Jose Sharks samuti ühes mängus vaid kümne ürituse peale. Kings ise sai Semjon Varlamovi selja taha kolm tükki 26 pealeviskega.

Kommentaarid