Bruins püüdis Red Wingsi kinni

Boston Bruins jätkab ettepoole rühkimist. Alles hiljuti playoffide kohtadelt väljas olnud meeskond on nüüd jõudnud automaatse koha kindlustamise lävele. Detroidis alistati kohalik Red Wings 3-2 ja nii on neil kahel nüüd võrdne arv punkte - 93.

(foto: Gregory Shamus/Getty Images)
Red Wings võib ennast lohutada vaid sellega, et üks mäng on varuks. Kuigi sellest pole midagi kasu, kui meeskond ei suuda end välja murda viimase aja kohutavast vormist. Viimasest 15-st mängust on tulnud 11 kaotust. Ja selle vormiga tuleb kindlasti hakata tegelema, sest kui kaks kõva kivi jäävad võrdsete punktide peale ka hooaja lõpus, siis on Bruinsil omavaheline põhihooaja seeria võidetud - 5-st matšist saadi kolm võitu. Kuigi oli rohkelt imestajaid selle suhtes, kuidas Claude Julieni meeskond ikkagi siit kaks punkti sai.

Pärast väravateta avakolmandikku viis Luke Glendening Red Wingsi ette ning viimase kolmandiku alguses kasvatas ülekaalu väravaga edu kahe peale Stephen Weiss. Mäng oli täielikult kodumeeskonna kontrolli all, aga pärast viie minuti täis tiksumist saadi lühikese aja jooksul kaks hoopi.

Carl Söderberg pani ülekaalu väravaga Bruinsi tabloole ning veidi enam kui kaks minutit hiljem viigistas seisu Loui Eriksson. "Mulle näis, et kui vastased tegid teise värava, siis miski loksus paika ja hakkasime mängima suurema isuga," tunnistas Julien pärast matši.

Teist mängu järjest jõudis Bruins hilise võiduväravani. Seekord päris viimase minuti peale asja ei jäetud. 24-aastane kaitsja Zach Trotman tegi oma karjääri esimese värava veidi enam kui kaks minutit enne lõppu.

Mike Babcock kaotuse pärast väga palju ei muretsenud. Hoopis vastupidi. "Me tegime palju häid asju ja vaid Rask takistas meil selle mängu võitmist. Hooaja praeguses faasis ei tule väga palju moraalseid võite, aga arvan, et see oli hea," tõdes Red Wingsi peatreener.

Rask läks õhtule 35 tõrjega. Vastaste võiduvärava juures endale tuhka pähe raputanud Petr Mrazek lükkas kõrvale 22 üritust.


Bruins kohtub järgmises mängus Toronto Maple Leafsiga ja lõpetab siis põhihooaja kolme välismänguga. Red Wingsil on viiest mängust kolm võõrsil. Järelejäänud kalendrisse mahuvad ka kaks magusat matši Carolina Hurricanesi vastu. Vägagi võimalik, et lõpuks ongi mullu playoffide avaringis omavahel ragistanud meeskonnad ühe pulga peal. Või äkki mahutab end kahe vahele Ottawa Senators? Babcockil igatahes muremõtteid jagub.

(foto: Twitter @myregularface)
Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 4 - 3 (KV) New York Islanders (tipphetked)

"Kui vaid ei oleks enam hilja," võivad hetkel mõelda kõik Blue Jacketsi fännid. Todd Richardsi meeskond korjas oma kaheksanda järjestikuse võidu. Tegu klubi rekordi kordamisega. Mängu kangelaseks tõusis Ryan Johansen, kes skooris mõned minutid enne normaalaja lõppu viigivärava ning pani seejärel võrku ka otsustava karistusviske.

Montreal Canadiens 4 - 5 (KV) Washington Capitals (tipphetked)

Moskva lokomotiiv Aleksandr Ovetškin jätkab võimsalt väravate kogumist. Ta skooris kaks tükki - mõlemad ülekaalu olukordadest - saades sellega Capitalsi läbi aegade suurimaks väravakütiks. Tabamusi on tal nüüd kokku 474. Tema kõrval sai kaks enda nimele ka Joel Ward. John Carlson lõpetas kolme söödupunktiga. Kodumeeskonda vedas 1+2'ga P.K. Subban. Tegu Barry Trotzi treenerikarjääri 600. võiduga. Joonekohtuniku Jean Morini jaoks oli see karjääri 1427. ja viimane põhihooaja mäng.


Ottawa Senators 2 - 1 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Senators saab veel Bruinsi ja Red Wingsi sabadest kinni hoida tänu kaitsja Patrick Wierciochi väravale, mis tuli vaid 17 sekundit enne lisaaja lõppu.

Florida Panthers 6 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Kaaslased kinkisid Roberto Luongole väga ilusa karjääri 400. võidu. Vaid kaks veel ning ta on jõudnud läbi aegade edetabelis esikümne sekka. Värava ees möllas enim Vincent Trocheck, kes sai kirja kaks tabamust ning ühe söödu. Jaromir Jagr tegi 1+1 ning sellega jõudis ta läbi aegade punktitabelis jagama 4. kohta koos Ron Francisega, kes on iroonilisel kombel hetkel Hurricanesi peamänedžer. Luongo karjääri 69. nullimängu rikkus ülekaalu väravaga 1:19 enne lõppu Chris Terry.

Minnesota Wild 2 - 3 New York Rangers (tipphetked)

2-0 edu maha mänginud Rangers sai lõpuks tänu J.T. Milleri väravale võidu, millega kindlustati Metro divisjoni tiitel. Ühtlasi on tegu hooaja 26. võõrsilvõiduga ja sellega on üle löödud eelmisel aastal püstitatud klubi rekord.

St. Louis Blues 4 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Flames sai Jake Alleni väravale vaid 18 pealeviset. Jonas Hiller pidi samas toimetama 42 vastu. Alles jõudis hooaja 20. võiduga klubi kollanokkade rekordini. Blues kindlustas neljanda järjestikuse playoffide koha ning jõudis klubi ajaloos 7. korda 100 punktini. 20 aasta ja 172 päeva vanuselt sai Sean Monahanist läbi aegade noorim Flamesi mängija, kes teinud 30 väravaga hooaja. Pealevisete blokeerimise guru Kris Russell jäi ette kahele vastaste üritusele ja nii on tal tänavu blokke nüüd kirjas 274, mis on uus liiga rekord.

Chicago Blackhawks 3 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Võimalusterohkes mängus - pealevisked 38-36 Blackhawksile - otsustas kodumeeskond kohtumise saatuse viimasel kolmandikul. Jonathan Toewsi ja Marcus Krügeri väravad tõid meeskonnale võidu, millega kindlustati 7. järjestikune playoffidesse jõudmine. 11. korda klubi ajaloos saadi kätte 100 punkti piir.

Los Angeles Kings 8 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Korralik ülekäimine Kingsi poolt. Esimesed kolm pandi veidi enam kui üheksa minutiga. Jeff Carter ja Marian Gaborik olid mõlemad täpsed kaks korda. Viimane pani enda kontole ka ühe söödupunkti. Drew Doughty ja Dustin Brown panid punkti pikale väravapõuale. Esimene skooris viimati 24 mängu tagasi, teine polnud väravavõrku üles leidnud 19 mängus. Kings oli viimati kaheksa tükki kirja saanud 2010 aastal. Siis tehti 1. aprillil Vancouver Canucksile nalja.

Kommentaarid