Bruins kõrbes Washingtonis

Boston Bruinsil oli suurepärane võimalus enda ja Ottawa Senatorsi vahele veidi ruumi tekitada, kui Washington Capitals vastu oma varus olnud kohtumine ära mängiti. See võimalus jäeti aga kasutamata. Bruins ei suutnud taas Braden Holtbyt ära lahendada ning vastu tuli võtta 0-3 kaotus.

(foto: AP Photo)
Capitals võitis tänavu kõik kolm omavahelist mängu nulliga. Holtby tegi nendes kohtumistes kokku 88 tõrjet. Läinud ööl oli nullimänguks vaja kõrvale lükata 27 üritust. Sellega sai 25-aastane puurivaht oma hooaja üheksanda puhta paberi. Nende arvestuses on ta nüüd Carey Price'i ja Marc-Andre Fleuryga jagamas liiga esikohta. Üheksa nullimängu on ka Capitalsi rekordi kordus. Hooajal 1995/96 sai sellega hakkama Jim Carey.

Ühtlasi sai Capitalsist NHL-i ajaloos esimene meeskond, kes võitis nullimängudega vähemalt kolmest kohtumisest koosnenud põhihooaja seeria. Viimati suutis Capitals Bruinsi omavahelistes mängudes võiduta jätta hooajal 1982/83.

Väravate eest hoolitsesid sel korral John Carlson, Matt Niskanen ja Marcus Johansson. Capitals on viimase aja hea minekuga Metro divisjonis New York Islandersist mööda hüpanud.


Bruinsi playoffide lootused jäävad rippuma Florida tripi külge. Läbi aastate on nii Florida Panthersi kui Tampa Bay Lightningu vastu mõnusalt lõbutsetud, aga tänavu on mõlemad Bruinsile suutnud probleeme valmistada. Kuklasse hingava Senatorsi võõrsilmängud New York Rangersi ja Philadelphia Flyersiga (kummalgi pole midagi mängus) tunduvad veidi parema variandina.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 5 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Jackets jõudis järjestikuste punktimängude arvestuses klubi rekordist vaid ühe kaugusele. Vähemalt üks punkt on nüüd kirjas 11-st järjestikustest mängust. Sergei Bobrovski jõudis 35 tõrjega hooaja teise puhta paberini. Samal ajal said selle mänguga Nick Folignost ja Ryan Johansenist Jacketsi ajaloos esimesed meeskonnakaaslased, kes ühel hooajal kogunud 70+ silma. Leafsi jaoks oli see matš hooaja viimane välismäng. 41-st kodust eemal peetud kohtumisest suudeti võtta vaid kaheksa võitu. See jääb liiga halvimaks näitajaks.

Anaheim Ducks 0 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Tundub, et Jamie Benn nägi hiljuti mingisugust ilmutust selle kohta, kuidas tema peab meeskonna paremaks käekäiguks tänavu Art Rossi trofee endale saama. Starsi kapteni poolt tuli siin kolm söödupunkti. Tal on kolme punktiga mänge viimase üheksa kohtumise jooksul nüüd neli tükki. Kokku on ta nendes kogunud 16 silma! Need annavad talle hooaja kogusummaks 83 ja see tõstab Benni Sidney Crosby ning John Tavarese kõrvale jagama liiga punktitabeli esikohta. Patrick Eaves skooris kaks tükki ning Jhonas Enroth sai hooaja teise nullimängu vaid 19 tõrjega. Stars korjas tänavu võõrsilt 24 võitu. Vaid üks jäi puudu klubi rekordist. Kogu liiga peale edestasid Starsi välismängude arvestuses vaid neli meekonda. Erinevalt Starsist jätkavad need kõik ka oma hooaega playoffides.

Esimest korda pärast enamvähem täpselt aastast pausi nähti mängude õhtul, kus oli kavas vähemalt kolm kohtumist, kõikides matšides nullimängu. Viimati juhtus see 2014. aasta 7. aprillil.

Kommentaarid