Bostonis hakkasid pead lendama: vallandati peamänedžer Chiarelli

Esimest korda alates aastast 2007 on tänavused playoffid alanud ilma Boston Bruinsita. 2011. aastal Stanley karika võitnud ning veel 2013. aastal finaalseerias osalenud klubi jäi tänavu kahe punktiga lõpumängudest eemale. Nüüd on hakatud ebaõnnestumises süüdlasi otsima ja esimene on leitud - vallandati peamänedžer Peter Chiarelli.

(foto: AP Photo)
Alates 2006. aastast ametis olnud Chiarelli teenetest loobuti raske südamega. "Tunneme, et see muudatus on väga oluline, et tagada meeskonna edu lähitulevikus ja pikemas perspektiivis," teatas klubi president Cam Neely.

"Peter Chiarelli tegi üheksa hooaja jooksul Boston Bruinsi jaoks tohutult head tööd. Otsus ei olnud kergete killast, kuid tunneme, et see on klubi jaoks õige," lisas omanik Jeremy Jacobs.

Enne Bostonisse siirdumist Ottawa Senatorsi juures töötanud Chiarelli juhtimisel ületas Bruins neljal hooajal 100 punkti piiri ning käis seitse hooaega järjest playoffides. Viimastel aastatel tuli aga tema poolt seoses mängijate personaliga mitmeid küsitavaid otsuseid.

Bruins loobus kahel suvel järjest võtmemängijatest. Tänavuse hooaja eel lasti minna Johnny Boychukil ja aasta enne seda Tyler Seguinil.. Kuigi tänavu pääsenuks meeskond playoffidesse ka juhul, kui lihtsalt karistusvisete seeriates oleks paremini tegutseti, siis tervikuna võib allakäigus ja oma viimase aja võimsuse kaotamises süüdistada just neid lükkeid.

Lisaks Chiarellile loobuti ka kolme skaudi teenetest. Peatreener Claude Julien jääb veel ametisse, aga temagi koht pole kindel. Selle otsustab uus peamänedžer, keda Bruins on hakanud aktiivselt otsima.

Kommentaarid