Brandon Pirri lõpetas hooaja omapärase statistikaga

Brandon Pirri oli tänavu üks paljudest Florida Panthersi noormängijatest, kes oma arengus suure hüppe edasi tegi. Märtsis oli ta kümne väravaga üldse kogu liiga üks ohtlikumaid ründajaid. Samas ei tulnud sellel kuul tema poolt mitte ühtegi söödupunkti ja nii lõpetas ta hooaja omapärase statistikaga.

(foto: Getty Images)
Chicago Blackhawksi poolt 2009. aasta drafti 2. ringis valitud Pirri lõpetas hooaja 22 värava, aga vaid kahe söödupunktiga. Tegu väga haruldase lõhega väravate ja söötude vahel. NHL-i rekord kuulub selle osas Cy Denneny'le, kes hooajal 1923/24 sai algupärase Ottawa Senatorsi eest kirja 22 väravat ja ühe söödupunkti.

"See on üsna veider ja ma ei oskagi seda seletada," ütles Pirri on saavutuse kohta. "Mõlemad minu söödupunktid ei tulnud ka päris söötudest. See on väga veider. Järgmisel hooajal hangin endale kindlasti rohkem söödupunkte."

Nii öelda moodsal ajal jõuab Pirri saavutusele lähedale vaid 1989/90 hooajal Vancouver Canucksi Donald Brasheari poolt tehtud 11+2.

Pirri liitus Panthersiga eelmise aasta märtsi alguses. Blackhawksile loovutati tema eest mulluse drafti 3. ringi ning 2016. aasta drafti 5. ringi valik. Investeering on ennast kenasti ära tasumas.

Kommentaarid