Tähtis otsus: Blackhawks jätkab Crawfordiga

Chicago Blackhawksi esiväravavaht Corey Crawford, kes lasi playoffide avamängus Nashville Predatorsi vastu esimese perioodiga kolm tükki enda selja taha, võis pärast seda karta halvimat, aga seda siiski ilma asjata. Vaatamata sellele, et kollanokk Scott Darling tõi meeskonnale väärtusliku võidu, alustab ka teist mängu Crawford.

(foto: Mark Humphrey/AP)
"See on kerge otsus," ütles eile pressile Blackhawksi loots Joel Quenneville. "Tema mängust välja võtmine oli arvatavasti raskem otsus. Ta on meie põhiväravavaht. Ta on kogu aasta vältel olnud meie tugevuseks ja üks kolmandik seda ei muuda."

Tegu oli esimese korraga, kui Quenneville väravavahi, kelle toel 2013. aasta karikavõiduni ratsutati, playoffides postide vahelt ära koristas. Crawford suutis 12-st pealeviskest tõrjuda vaid üheksa.

Darling sai samas 42 tõrjega nullimängu. Mängides vahetusmehena puhta paberini 67 minutit ja 44 sekundit püstitas ta NHL-i rekordi. Temast sai ajaloo jooksul teine puurivaht, kes oma playoffide debüüdil üle 60 minuti mänginud ning selle ajaga mitte ühtegi väravat lasknud. Esimesena sai sellega hakkama Detroit Red Wingsi Normie Smith, kes tegi asja ära 1936. aastal NHL-i läbi aegade pikimas mängus.

Põhja-Ameerika suurima hokiajakirja The Hockey News heaks töötav Adam Proteau säutsus väga tabavalt.


Quenneville on aga endale kindlaks jäänud ja ega iseenesest pole paanikaks ka põhjust. Ehk alles siis, kui Crawfordil ka tuleval ööl kavas olev teine mäng aia taha läheb.

Samal ajal on teatatud, et teist mängu järjest ei mahu koosseisu Antoine Vermette. Keskründaja, kelle eest veebruari lõpus loovutati drafti 1. ringi valik ning noor kaitsja Klas Dahlbeck, pole endale Chicagos kohta päikese ees veel leidnud. Põhiturniiril tuli tema poolt 19 mänguga vaid kolm söödupunkti.

Kommentaarid