Flyers asus taas uut peatreenerit otsima

Tänavu viimase kolme aasta jooksul teist korda playoffidest eemale jäänud Philadelphia Flyers on nüüd viimase 19 kuu jooksul teist korda hakanud uut peatreenerit otsima. Täna teatati oma ajaloo 18. peatreeneri Craig Berube vallandamisest.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Klubi endine mängija ja abitreener Berube edutati Peter Laviolette'i asemel peatreeneriks 2013. aasta 7. oktoobril, kui mullusest hooajast oli mängitud vaid kolm kohtumist. Karmikäelise treenerina tuntud mees kaevas Flyersi august välja ja viis lõpuks playoffidesse, kus avaringis napilt 3-4 hiljem Stanley karikavõistluse finaali jõudnud New York Rangersile alla jäädi.

Elu pärast mesinädalaid ei kujunenud aga roosiliseks. Flyers alustas tänavu nelja järjestikuse kaotusega ning põhimõtteliselt juba alates stardijoonest oldi playoffidesse jõudmisega hädas. Hooaja lõpus said saatuslikuks kaotused playoffide konkurentsist väljas olnud meeskondadele ja nii võideti vaid kolmandik aasta viimasest 30-st mängust.

Alles nädala alguses teatasid mängijad, et sooviksid Flyersis 18 aastat töötanud treeneri jätkamist. "Kutid naudivad tema juhendamisel mängimist," rääkis väravavaht Steve Mason.

Samas on selgelt dokumenteeritud Berube probleemid klubi ühe enim teeniva mängija Vincent Lecavalier'ga. Tema teatas, et kui Berube jätkab, siis tema eelistaks klubi vahetada. Tundub, et Flyersi peamänedžer Ron Hextall ongi nüüd otsustanud, et klubi tulevik on koos Lecavalier'ga, mitte ilma temata.

Hextall on seadnud eesmärgiks panna uus peatreener pukki enne tänavust drafti, mis toimub 26-27. juunil.

Kommentaarid