Senators lasi Torontos suure võimaluse käest

Ottawa Senatorsil oli läinud ööl Toronto Maple Leafsi vastu vaja võtta kohustuslikud kaks punkti, aga Dave Cameroni hoolealused jäid Leafsile nädala jooksul teist korda alla. Näib, et ilus muinasjutt on viimaks lõppemas. Kolm mängu enne lõppu on Senators playoffidest kahe punkti kaugusel.

(foto: Frank Gunn/CP)
Kui Leafs sai päev varem Boston Bruinsi väravale kogu kohtumisega 28 üritust, siis siin tuli juba avakolmandikul 22 tükki. Juba neljandal minutil viis Joffrey Lupul ka Leafsi ette. Senators sai ise esimese 20 minutiga 12 pealeviset.

Teisel kolmandikul olid rollid vahetunud. Senators oli pealevisetega üle 17-6. Seda enamjaolt tänu kodumeeskonna mitmetele karistustele. Leafs võttis kokku sellelt kolmandikult kuus karistust. Kolm neist läksid Richard Panikule. Senators sai ka viigi kätte just ülekaalus mängides. Erik Karlsson, kellest sai eelmises kohtumises viimase 17 aasta jooksul kõige kiiremini karjääri 300 punktini jõudnud kaitsja (393 mängu), skooris oma hooaja 21. kolli. Sellega ületab ta eelmisel hooajal püstitatud karjääri rekordi.

Vaatamata suurele ülekaalule pidi Senators aga siiski ka viimasele kolmandikule minema kaotusseisuga. Ühel harval hetkel, kui võrdne arv mängijaid jääl oli, tegi James van Riemsdyk kolmandas mängus järjest värava.

Viiginumbrid olid tablool uuesti pärast viimase kolmandiku avaminutit. Mark Stone skooris vaid 1:09 pärast pausi. Tabamus saadi taas kirja ülekaalu olukorrast. Viimasel kolmandikul oli Leafs veidi rahulikum ja korjas vaid ühe karistuse. Sellest hoolimata domineeris aga Senators täielikult. Pealevisetega oldi lõpuks üle 14-7. Ometi ei tulnud seda ülivajalikku võiduväravat ja pärast väravateta lisaaega taandus kõik karistusvisete õnnemängule.

Seal skoorisid esimeses kahes ringis Lupul ja Mika Zibanejad. Võitja selgus seitsmendas ringis. Otsustava tabamuse pani Andrew Hammondi selja taha Peter Holland, kelle jaoks see oli esimene mäng pärast kümme kohtumist röövinud vigastuspausi. "Lõppude lõpuks on need kutid meist liigatabelis kõvasti maas. Me vajame neid punkte rohkem kui nemad. Selle kaotusega jäime ilma väärtuslikust punktist," rääkis pärast mängu Stone.


Senatorsi jaoks oli hea uudis see, et ka Detroit Red Wings pidi taas kaotuse vastu võtma. Samas on kolme mänguga kahe punkti tagasi tegemine tõesti raske. Eriti kuna meeskond ei suuda 60 minutiga tööd ära teha. Enne Leafsiga kohtumist oli kirjas kolm järjestikust võitu, aga need kõik tulid pärast normaalaega.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 1 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Red Wingsi viimase aja mänguvormi võttis väga hästi kokku teise kolmandiku algus. Capitals läks sinna 1-0 eduga ja sai oma teise värava kolmandiku esimese pealeviskega. Enne väravat olid pealevisked teisel kolmandikul Red Wingsi kasuks 9-0. Lõpuks sai Braden Holtby kirja 35 tõrjet. Olles postide vahel 23. mängu järjest ületas ta 1980. aastal Wayne Stephensoni poolt püstitatud Capitalsi rekordi. Samuti on ta kõige kiiremini klubi ajaloos 100 võiduni jõudnud väravavaht (176 mängu). Triumf Red Wingsi vastu oli tema hooaja 40. võit ja Capitalsi ajaloos oli selle tähiseni varem jõudnud vaid Olaf Kölzig. Capitals kindlustas endale selle võiduga playoffide koha.

Florida Panthers 1 - 4 Montreal Canadiens (tipphetked)

Kindel võit Canadiensile mängus, kus Carey Price jõudis suure tähiseni. Ta sai 24 tõrjega hooaja 42. võidu. Sellega kordab ta legendaarsete puurivahtide Jacques Plante ja Ken Drydeni klubi rekordit. Kalendrisse on jäänud veel kaks mängu, kus ta saab üritada rekordi ainuomanikuks saamist.

Chicago Blackhawks 1 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Magus võit 0-1 seisu pealt välja tulnud Bluesile, kes kerkis tänu sellele Kesk divisjoni liidriks. Võit saadi kätte ilma Vladimir Tarasenko ja Alexander Steenita. Ryan Reaves ohverdas hokijumalale võidu eest hamba.


Meeskonnad kohtuvad neljapäeval St. Louisis uuesti. Seal selgitatakse välja omavahelise põhihooaja seeria võitja. Hetkel on seis 2-2 viigis.

Kommentaarid