Chiarellist sai Oilersi uus juht

Eelmisel nädalal Boston Bruinsi poolt vallandatud Peter Chiarelli ei saanud niisama diivanil lösutamisega veel ära harjuda, kui juba tuli uus tööpakkumine. Tema vastu hakkas kiirelt huvi tundma Edmonton Oilers, kes ongi mehe nüüd oma palgalehele võtnud.

(foto: Getty Images)
Chiarelli on Oilersi uus president ja peamänedžer. "Oleme ülimalt rõõmsad, et saame klubisse tuua inimese nagu Peter, kellel on suured teadmised ja kogemused. Peter on saavutanud edu erinevatel tasemetel ja ootame põnevusega tema juhtimisel tegutsemist," teatas Chiarellit tutvustaval pressikonverentsil Bob Nicholson, kes ise värskelt määratud klubi omanik grupi juhiks.

Senine Oilersi president Kevin Lowe jätkab tööd klubi äritegevuse poolel. Alates 2013. aastast peamänedžerina tegutsenud Craig MacTavishi tulevik on veel lahtine.

Lowe veetis klubijuhina 15 aastat. Kui algus oli paljulubav ja 2006. aastal jäädi klubi ajaloo kuuendast Stanley karikast vaid ühe võidu kaugusele, siis hiljem on lugu olnud ütlemata nukker. Viimase seitsme aasta jooksul on Oilersi hooaja keskmine punktisaak olnud vaid 64. Võrdluseks, tagantpoolt teisena tuleb selles nimistus Florida Panthers, kellel keskmine punktisumma olnud kümne võrra suurem. Chiarelli peab jõuliselt seda muutma ja on selleks valmis.

"On suur au liituda suurepärase organisatsiooniga, millel on rikas ajalugu," teatas Chiarelli. "Siin on meeskonnal tugev ja nooruslik selgroog, millele lisanduvad seda täiendavad head mängijad."

Aeg Bostonis sai Chiarelli jaoks hapu lõpu, aga samas oli just tema see, kes ehitas üles meeskonna, kes võitis 2011. aastal Stanley karika ja käis veel kaks aastat hiljem finaalis. Nüüd on tema ülesandeks tuua ilusad ajad Edmontoni tagasi. Tänavu möödub klubi viimasest Stanley karikast 25 aastat.

Kommentaarid