Penguins jättis kõik viimase mängu otsustada

Pittsburgh Penguinsil oli läinud ööl võimalus New York Islandersi alistamisega kindlustada playoffide koht. Paraku jäi see aga tegemata, kuna meeskond mängis taaskord viimasel ajal tuttavaks saanud tujutut ning väravatevaeset mängu.

(foto: cbc.ca)
Penguins kaotas kohtumise 1-3. Viimase viie mängu jooksul jäädi neljandat korda vaid ühe värava peale. Kõik need viis mängu on kaotatud. Viimasest 14-st matšist on meeskond võitnud vaid kolm. See tähendab, et enne põhihooaja viimast mängu on Penguinsi jaoks playoffide pääs lahtine. Viimati jäädi lõpumängudelt välja 2006. aastal.

Islandersi vastu hakkasid asjad allamäge minema üsna varakult. Patric Hörnqvistilt võeti tabamus ära ja mõned hetked hiljem läksid külalised vähemuses mängides Casey Cizikase väravast ette. Pärast edu saamist algas tõeline Jaroslav Halaki šõu. 29-aastane puurilukk, kes oli eelmises Philadelphia Flyersi vastu peetud mängus lõpusekunditel endale piinliku värava lasknud, tegi Penguinsi vastu lõpuks 37 tõrjet. Neist 17 tulid avakolmandikul. Islanders ise sai esimese 20 minutiga kirja vaid viis üritust.

Teisel kolmandikul oli Penguins pealevisetega üle 11-8 ja sai mõned sekundid enne lõpusireeni viigi kätte. Kaitsja Rob Scuderi, kellel NHL-is õnnestunud mängida üle 700. kohtumise, sai kirja alles oma karjääri 8. tabamuse.

Võis arvata, et viimasele kolmandikule välja tulles pigistab Penguins hea emotsiooniga lõpuks võidu välja, aga võta näpust. John Tavares viis kolmandal minutil külalised uuesti juhtima ning kolm ja pool minutit enne lõppu vormistas seisu Michael Grabner.


Penguins peab täna playoffidesse jõudmiseks Buffalo Sabresi alistama. Kõlab kerge ülesandena, aga praegust vormi arvestades, ei saa meeskond end enne ühtegi vastast enesekindlalt tunda.

Teises läinudöises mängus jäi Sabres võõrsil 2-4 alla Columbus Blue Jacketsile. Õhtul, mil Connor McDavid paugutas OHL-i playoffides viis väravat, kindlustas Sabres endale viimase koha ning drafti loterii parima asetuse. See annab klubile 20% tõenäosuse saada supertalent endale. Kui läheb teist aastat nihu ning jäädakse esimesest valikust ilma, siis pole ka hullu. Viimane koht garanteerib õiguse valida vähemalt esimese kahe hulgas.

Jackets jõudis selle mänguga 12-mängulise punktiseeriani, millega korratakse klubi rekordit. Samuti korratakse enda rekordit järjestikuste koduvõitude arvestuses, mida on nüüd kuus. Sergei Bobrovski jõudis oma personaalse rekordi - 11 järjestikust punktimängu - kordamiseni ning klubi peatreenerina 126. võidu saanud Todd Richardsist sai Jacketsi läbi aegade enim võite kogunud treener.


Viimase aja vorm on Jacketsi jätnud playoffide kohtadest vaid üheksa punkti kaugusele ja näiteks võrreldes Penguinsiga on neil kirjas vaid üks võit vähem.

Kommentaarid