Playoffidest välja jäämise põhjused - kes süüdistab kaitset, kes koduvormi

Läinud ööl omavahel mänginud San Jose Sharks ja Dallas Stars liitusid aina kasvava nimekirjaga, kes võivad alates uuest nädalast golfiradadele siirduda. Mõlemad pooled on oma ebaõnnestumises leidnud kindla põhjuse - Sharks süüdistab koduvormi ja Stars puudulikku kaitset.

(foto: Bob Stanton/USA TODAY Sports)
Sharksil lõppes kümne hooaja pikkune järjestikuste playoff-kohtade seeria. Klubi ajaloos jäädakse tänavu alles kuuendat korda lõpumängudest eemale. Tegu on harjumatu olukorraga ning samamoodi olid tänavu ka Sharksi kodused tulemused haruldaselt kehvad. 41-st kodumängust võideti vaid 19.

"Kehvad kodused tulemused on peamine põhjus, miks meil playoffidesse asja pole. See on väga frustreeriv," tõdes peatreener Todd McLellan pärast Starsile 1-5 kaotatud mängu. "See hoone on aasta-aastalt olnud päris püha koht, kus kodumeeskonnana mängida. Tänavu meil lihtsalt ei olnud seda tunnet."

Stars, kes lõpetas mullu 5-aastase playoffide põua, mängis tänavu kodus veel halvemini - vaid 16 võitu - aga Jamie Benn süüdistab ebaõnnestunud hooajas meeskonna auklikku kaitset. "Me ei teinud tänavu korralikult oma tööd," märkis meeskonna kapten. "On halb meenutada kui mitu korda me viimasel kolmandikul edu ära kinkisime. Me tundsime, et suudame kõigist lihtsalt rohkem väravaid kirja saada, aga me ei mänginud nii nagu oleksime pidanud. Me ei mänginud kaitset."

Vaid Tampa Bay Lightning on tänavu Starsist rohkem väravaid skoorinud - 3.16 vs 3.11 per mäng - aga samas on vaid kolm meeskonda endale rohkem lasknud. Selleks on see õnnetu tabelilõpu kolmik Buffalo Sabres, Edmonton Oilers, Arizona Coyotes.

Kommentaarid