Kapten Toews päästis Buffalos Blackhawksi naha

Punane latern Buffalo Sabres on tänavu oma parimad esitused tihti jätnud NHL-i suurimate poiste jaoks ja nii pandi ka külas olnud Chicago Blackhawks kõvasti higistama. Kesk divisjoni tiitlit jahtiv Blackhawks sai vajalikud võidupunktid kätte alles vahetult enne kohtumise lõppu. Kapten Jonathan Toews keeras 2-3 kaotuse 4-3 võiduks.

(foto: Gary Wiepert/AP)
Sabres asus külalisi ootamatult torkima pärast seda, kui varakult 0-2 taha jäädi. Duncan Keith ja Patrick Sharp viisid Blackhawksi üheksa minutiga kindlasse eduseisu. Sabres jõudis aga alates eelmise aasta jaanuarist esimest korda seeriani, kus kuues järjestikuses mängus vähemalt kolm kolli on õnnestunud teha.

Teise kolmandiku keskel tegi otsa lahti Marcus Foligno. Viimase perioodi teiseks pooleks oli Sabres ka juba ees. Johan Larsson pani ülekaalu väravaga tabloole viigi ning Foligno viis ka kodumeeskonna ette. Sellise seisuga oleks Sabres punktidelt Arizona Coyotesiga tõusnus samale pulgale, ehk selgelt kahjustati oma drafti loterii võimalusi. Oli siis asi just selles või milleski muus, aga lõpuks anti võit väga kergelt käest.

Blackhawks asus kaks minutit enne lõppu kuue väljakumängijaga viiki jahtima ja see saadigi enamvähem koheselt kätte. Toews skooris oma esimese 1:43 enne lõppu. Vähem kui minut hiljem oli Joel Quenneville'i meeskonnal ka võit kotis. "Ma arvan, et me ei oodanud seda, et nii kiirelt kaks tükki skoorime. Arvan, et iga teine meeskond oleks selles olukorras lisaajale hakanud mõtlema. Ollakse õnnelikud, et punkt kätte saadakse.," rääkis Toews pärast mängu.


Tänu võidule on Blackhawksil nüüd koos 102 punkti. Kesk divisjoni liidritel St. Louis Bluesil ja Nashville Predatorsil on kirjas vaid üks punkt rohkem.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 3 - 2 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens pani avakolmandikul kaks tükki, aga sellega sai ka püssirohi otsa. Keith Kinkaid tegi 31 tõrjet ning Devils lõpetas kuuemängulise kaotuste jada. Enda väravad saadi Dustin Tokarski vastu kirja vaid 18 pealeviskega.

Dallas Stars 5 - 7 St. Louis Blues (tipphetked)

Hullumeelne mäng, kus Stars heitis järjekordselt viimasel kolmandikul eduseisu ära. Sinna mindi 5-4-ga peale, kui Jaden Schwartz vahetult enne teise kolmandiku lõpusireeni oma mängu teisega vahe minimaalseks tegi. Viimasel perioodil vormistas Schwartz oma kübaratriki. Kahe väravaga lõpetas Patrik Berglund. Starsi vedasid nagu ikka Jamie Benn (2+1) ja Tyler Seguin (1+2). Mängus püstitati avakolmandiku lõpu ning teise algusega NHL-i rekord. Nimelt skooriti kahe peale neli tükki vaid 49 sekundiga.

Anaheim Ducks 2 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Normaalaja kaotus tähendanuks siin, et mullu Kesk divisjoni võitnud Avalanche oleks playoffide pildi pealt lõplikult väljas, kuid vägeva esitusega jäeti endale siiski matemaatilised võimalused. Avakolmandik lõpetati 2-1 eduga ja seejärel toetuti Reto Berrale, kes lõpetas 35 tõrjega. Enda väravad saadi kirja vaid 23 pealeviskega. Ducks mängis Ryan Getzlafita.

San Jose Sharks 3 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Pealevisked lõpuks 37-21, aga Coyotesi kollanokast väravavahile Louis Dominguele anti armu. Meeskonnad kohtuvad täna Arizonas uuesti.

Kommentaarid