Blackhawks ja Flames jõudsid edasipääsu lävele

Montreal Canadiensil ja Anaheim Ducksil on võimalus tuleval ööl saada esimesteks meeskondadeks, kes playoffides avaringist edasi liiguvad, aga 2. ringi uksele koputajaid on teisigi. Chicago Blackhawks ja Calgary Flames jõudsid läinud ööl edasipääsust samuti vaid ühe võidu kaugusele.

(foto: foxsports.com)
Blackhawks pidi selleks tegema järjekordse maratonmängu. Nashville Predators alistati kodus 3-2 tänu kolmandal lisaajal sündinud väravale. Alates 2009. aasta playoffide algusest on Blackhawks nüüd kokku üle 400 minuti jagu lisaaega mänginud.

Võiduvärava kangelaseks sai Brent Seabrook, kes paugutas hetkel, mil täpselt 101 mänguminutit täis sai, oma seeria teise värava. "Ma ei tea, kas kutid olid rõõmsad selle pärast, et ma tegin värava või seetõttu, et mäng sai läbi," tunnistas 30-aastane kaitsja, kelle jaoks see oli kolmas playoffide lisaaja värav.

Predatorsile jäi lohutuseks fakt, et tegu oli klubi ajaloo pikima mänguga.

Algus oli külaliste poolt ilus. Colin Wilson viis meeskonna avakolmandikul ülekaalu väravaga ette ja pärast kahte kolmandikku oldi pealevisete arvestuses üle 27-18. Viimasele perioodile saadi 2-1 eduseisuga. Antoine Vermette'i esimene värav Blackhawksi särgis oli avakolmandikul viigi toonud, kuid segadus Duncan Keithi ning Scott Darlingu vahel lasi teise kolmandiku lõpus James Nealil Predatorsi taas ette viia.

Peter Laviolette'i meeskond keskendus viimase 20 minuti jooksul kaitsele, tehes Darlingu väravale vaid viis pealeviset, aga eduseis läks üsna varakult käest. Kolmandiku keskel leidis väravavõrgu üles Brandon Saad.

"See seeria on väga tasavägine," märkis Laviolette. "Kogu mu meeskond mängib tugevalt, aga meil pole piisavalt õnne olnud."


Predators saab nüüd õnne otsimist jätkata kodus. Seeria viies ja võimalik, et ka viimane mäng on kavas ööl vastu reedet.

Samuti saab ülehomme oma edasipääsu kindlustada Flames. Võitluslikus seerias Vancouver Canucksi vastu on ellu jäädud ning 3-1 edu võeti sama mänguskooriga. Kõik väravad tulid ära esimese kolmandikuga. Kolm neist olid ülekaalu tabamused, mis sündisid esimese kümne minuti jooksul. Johnny Gaudreau ja Jiri Hudler skoorisid Flamesi poolt ning nende vahele mahutas end Henrik Sedin.

Lõppskoori vormistas avakolmandiku viimasel minutil Sam Bennett. Eddie Läck lasi kolm tükki enda selja taha seitsme pealeviskega ning see andis pärast esimest 20 minutit võimaluse Ryan Millerile, kes sai tänavustes playoffides esimest korda jääle.

"Minu hinnangul on viimane samm kõige raskem," ütles Flamesi boss Bob Hartley. "Peame olema enesekindlad, aga mitte liiga palju. Nad on suurepärane meeskond ja nagu te nägite, siis nad ei andnud hetkekski alla."

Jonas Hiller pidi tegema 28 tõrjet, samas kui Flames sai ise kolm väravat vaid 22 üritusega. Willie Desjardins jäi kiruma Brad Richardsoni ja Alex Burrowsi puudmist. "Nad on kaks meie peamistest karistuste surmajatest, kasutame neid kogu aeg," rääkis Canucksi loots.

Burrows murdis hommikusel treeningul roide, samas kui Richardsoni puudumise põhjust Desjardins ei avaldanud.


Canucks on pärast 2011. aasta finaalseeria 3-2 juhtimist playoffides 15-st mängust kaotanud 12.

Väga palju pole viimastel aastatel playoffides hiilanud ka Washington Capitals, aga täna võivad meeskonnaliikmed ja fännid enda üle uhked olla. Teist korda järjest läks New York Islandersi vastu peetavad seerias võitja otsustamiseks vaja lisaaega ning seekord kukkus see pealinna klubile.

Lisaajale mindi 1-1 seisuga pärast Aleksandr Ovetškini ja Casey Cizikase avakolmandiku väravaid. Lisaminutid lõpetas 11:09 juures ära Nicklas Bäckströmi tänavuste playoffide kolmas tabamus.

Islanders lasi oma võiduvõimalused käest teisel kolmandikul, kui tänu kolmele järjestikusele külaliste karistusele saadi enamvähem kogu perioodi esimene pool ülekaalus veeta.


Seeriat jätkatakse 2-2 seisu pealt, mis on vähemalt hetkeks ässad andnud uuesti Capitalsi valdusesse.

Samamoodi on ässad aina vahetunud paaris Tampa Bay Lightning vs Detroit Red Wings. Olles Tampas kaks mängu ära jaganud, sai Red Wingsi esimese kodumängu endale. Petr Mrazek on kolme ja poole nädalaga kaks korda ära teinud selle, milleni ükski teine väravavaht pole kogu hooaja jooksul küündinud. Ta on Tampa Bay Lightningu nulli peale jätnud. Siin tuli selleks teha 22 tõrjet.

Lightning oli taas ülekaalu olukordades mannetu - kuuest null - ega suutnud ka teisel kolmandikul ligi minutilist 5 vs 3 seisu ära kasutada.

Kohtumise avavärav tuli 9. minutil Pavel Datsjuki poolt. Venelane oli paar tundi enne mängu algust teada saanud, et ta on kuuendat korda Lady Byng trofee nominentide sekka sattunud. Lisaks temale said selle au osaliseks Jiri Hudler ja Anze Kopitar.

Red Wings kindlustas oma võidu viimasel kolmandikul. Seal tuli Riley Sheahani poolt ülekaalu värav ning seisu vormistas tühja väravasse Luke Glendening. Mike Babcock sai seerias esimest korda kasutada Justin Abdelkaderit ning tema poolt tuli kohe ka üks söödupunkt.


Kummalisel kombel sai Steven Stamkos jääle vaid 16 minutiks ja 47 sekundiks. Lightningu kapten korjas küll endale kaks karistust, mis mänguaega kärpisid, aga teda näiteks polnud jääl ka lõpuhetkedel, kui kuue väljakumängijaga auväravat jahiti.

Kommentaarid