Tähelend jätkub: Andrew Hammond kuulutati märtsi parimaks

Viimaste nädalate kuumim nimi, Ottawa Senatorsi väravavaht Andrew Hammond on saanud järjekordse tunnustuse. Ta valiti märtsi parimaks mängijaks. Noormängijate arvestuses eelistati teist korda Calgary Flamesi Johnny Gaudreaud.

(foto: The Associated Press)
Senators kustutas Hammondi toel üle kümnepunktilise vahe Boston Bruinsiga ning tõusis ootamatult playoffide konkurentsi. Hammond tõi meeskonnale 12-st mängust 10 võitu. Ta lasi endale keskmiselt vaid 2.09 väravat mängus ning tema tõrjete efektiivsus oli 93%. Temast sai NHL-i ajaloos teine väravavaht, kes oma karjääri esimese 12 stardi jooksul lasknud kaks või vähem väravat. Samuti on ta pärast hooaega 1996/97 esimene väravavaht, kes oma karjääri esimesest 15-st stardist toonud meeskonnale vähemalt ühe punkti.

Hammondi selja taga tulid Calgary Flamesi Jiri Hudler, kes oli märtsis liiga liider nii söötude (13) kui punktide osas (23) ja eelmise kuu parim Devan Dubnyk, kes tõi Minnesota Wildile 11 võitu ja aitas järjestikuste võõrsilvõitude arvestuses (10) püstitada klubi rekordi

(foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press)
Gaudreau, kes valiti ka detsembri parimaks uustulnukaks, kogus märtsis 15 mänguga 16 punkti (7+9). Nende toel kerkis ta kollanokkade punktitabeli liidriks. Ta edestab Filip Forsbergi ühe punktiga. 2011. aasta drafti 4. ringi valik on kollanokkade seas liider ka söödupunktide (38), ülekaalu väravate (7), ülekaalu söötude (13) ja ülekaalu punktide arvestuses (20).

Konkurents kuu parima noormängija nimetusele oli tihe. Gaudreau selja taga tulid vaid ühe punkti vähem kogunud Ottawa Senatorsi Mark Stone (4+11), 13 silma korjanud Bruinsi David Pastrnak (3+10) ja 11 punktiga Carolina Hurricanesi Victor Rask (3+8). Väravavahtide seas märgiti ära Anaheim Ducksi John Gibson, kes tõi märtsis kaheksast mängust oma meeskonnale kuus võitu, lastes keskmiselt selja taha 2.5 väravat.

Kommentaarid