Lightning ja Blues võrdsustasid oma seeriad

Playoffide esimestes mängudes oli viis kodumeeskonda, kes ei suutnud esimest mängu võita, kuid nüüdseks on kõik ilusti vigade paranduse teinud. Viimastena said sellega hakkama Tampa Bay Lightning ning St. Louis Blues.

(foto: Chris O'Meara/AP Photo)
Põhiturniiri parim kodumeeskond Lightning alistas Detroit Red Wingsi 5-1. Kui avamängus saadi kaks väravat 46 pealeviskega, siis nüüd tuli viis tükki 30 üritusega. Seejuures suudeti oma ülekaalus mängimine käima panna. Esimeses mängus mindi seitsmest null, aga seekord neljast kaks.

Mängu esimene tabamus tuli just Lightningu ülekaalu ajal, olgugi et Red Wings sai seda ise üritada juba esimesel minutil. Brian Boyle läks küünarnukiga ründamise eest karistuspingile. Lightningu viis ette Tyler Johnson.

Vahetult pärast kodumeeskonna esimest tabamust said külalised juba teist korda ülekaalu olukorda nautida, aga sealtki ei tulnud midagi. Närvilise alguse jooksul jagati meeskondadele kokku 14 karistusminutit. Need tulid ära esimese nelja minutiga.

Lightning otsustas mängu saatuse ära teisel kolmandikul. Seal saadi kolm vastuseta jäänud väravat. Johnson sai veidi enam kui pool minutit enne perioodi lõppu oma teise ning sellele tabamusele eelnesid Alex Killorni ja Andrej Šustri väravad. Viimane oli põhihooaja käigus 72 kohtumisega nulli peale jäänud.

Teise kolmandikuga lõppes ka esimese mängu Red Wingsile röövinud Petr Mrazeki õhtu. Noor tšehh lasi neli tükki 18 pealeviskega. Tema asemel sisse tulnud Jimmy Howard suutis 11-st üritusest tõrjuda kümme. Pärast seda kui Tomaš Tatar 23 tõrjega lõpetanud Ben Bishopi nullimängu ära rikkus, suskas ühe veel Red Wingsi võrku klubi endine mängija Valtteri Filppula.


Lõppkokkuvõttes väga ebaõnnestunud mäng Red Wingsi poolt, aga peatreeneri Mike Babcocki jaoks ehk heaks uudiseks see, et Howard oli väravasuule saades terav. Arvatavasti minnaksegi kolmandas kohtumises tema juurde tagasi.

Blues sai samuti kindla võidu, alistates Minnesota Wildi 4-1, kuigi tulemus on ka veidi petlik. Viimased kaks tükki tulid mängu lõpus. Patrik Berglund kindlustas võidu ning selle järgselt vormistas Vladimir Tarasenko tänavuste playoffide esimese kübaratriki.

Venelane skooris oma esimesed kaks avakolmandiku teises pooles viieminutilise vahega. Wild sai oma ainsa viimase kolmandiku alguses tänu Marco Scandellale.


Seeria jätkub Minnesotas meie aja järgi ööl vastu teisipäeva. Lightning ja Red Wings saavad päeva võrra rohkem puhata.

Kommentaarid