Tõehetk: Kingsil, Bruinsil ja Senatorsil seisavad ees elutähtsad mängud

Põhihooaja lõpuni on jäänud veel kolm päeva, aga täna tuleb eelviimane tõsisem mängude õhtu. Los Angeles Kings, Boston Bruins ja Ottawa Senators peavad nendes elus hoidma oma playoffide lootuseid. Kuigi selle kolmiku jaoks on playoffid juba põhimõtteliselt käes. Kaotuseid ei saa endale lubada.

(foto: Harry How/Getty Images)
Meie aja järgi kell 4 algavas kohtumises külastab Kings Calgary Flamesi. Meeskonnad hoiavad hetkel Vaikse ookeani divisjonis kolmandat ja neljandat kohta. Flames edestab viimase kolme aasta jooksul Stanley karika kaks korda võitnud Kingsi kahe punktiga. Kui arvestada hooaja varasemaid omavahelisi kohtumisi, siis läheb Flames tänasele mängule väga enesekindlalt.

Neljast kohtumisest on kolm võidetud. Kuigi tõsi, viimatine matš lõppes just Kingsi võiduga. Tuldi välja 1-2 kaotusseisust ning võideti lõpuks 5-3. Kaks eelmist mängu olid lõppenud Flamesi 2-1 võiduga (üks kohtumine vajas lisaaega) ning hooaja esimeses kohtumises jäi Flames samuti lisaajal peale. 4-3 võit saadi kätte 0-3 kaotusseisust.

"Me kõik teame, mis on kaalul," on öelnud Flamesi boss Bob Hartley. "Suurepärane meeskond, Stanley karikavõitja tuleb külla. Oleme justkui missioonil ja lähme oma mängu mängima. Me teame, mida me peame tegema."

Flames kindlustaks täna võiduga playoffide koha. Samas ei oleks midagi katki ka kaotuse puhul. Kahest punktist ilma jäämine kustutaks aga Kingsi igasugused lootused. Viimast wild-cardi kohta hoidev Winnipeg Jets on kolme punkti kaugusel.

"Me peame võitma. Oleme seda juba tükk aega rääkinud," tõdes Kingsi peatreener Darryl Sutter pärast Kingsi üllatuslikku 2-4 kaotust Edmonton Oilersile.

Kings puksis vahepeal kolme järjestikuse võiduga Flamesi automaatselt playoffide kohalt välja, aga viimasest kuuest mängust on võidetud vaid kaks ja kaotustest vaid ühes on saadud punkt kätte. Seis on keeruline, aga kindlasti lihtsam kui mulluste playoffide avaringis San Jose Sharksi vastu.

Bruins sai eile Washington kibeda kaotuse ja üsna kibedad olid ka mängujärgsed kommentaarid. "Keda see huvitab," vastas David Krejci küsimusele selle kohta, kuidas jälle nii läks, et Braden Holtby selja taha ühtegi litrit ei saadud. "Ta on hea väravavaht, aga meil on vähem kui 24 tundi aega valmistuda järgmiseks mänguks. Sellest tuleb meie hooaja tähtsaim matš. Kontrollime oma saatust ja peame selle kaotuse unustama ning edasi liikuma."

Krejci & Co on täna kell 2:30 külas Florida Panthersil. Viimasest 27-st omavahelisest mängust on võidetud 21, aga pantrid on meeskonnale tänavu kõvasti probleeme valmistanud. Ühes mängus jäädi neile alla ning ühes saadi võidupunktid kätte alles lisaajal.

Kui Bruins mõlemad oma järelejäänud mängud võidab - laupäeval külastatakse Tampa Bay Lightningut - siis on Senators edukalt enda selja taha jäetud.

Senators mängib täna kell 2 võõrsil põhiturniiri võidu kindlustanud New York Rangersiga. Kuna mullusel lüüasaanud finalistil midagi enam mängus pole, siis on Alain Vigneault mitmetele mängijatele puhkust andmas. Või siis, kui tsiteerida teda ennast: "Välja jäävad vigastatud mehed." Nendeks on suurim väravakütt Rick Nash, resultatiivsuselt viies mees Mats Zuccarello ning kaitselõvi Marc Staal.

"Soovime jätkata õiget moodi mängimist ja kui Ottawa meile külla tuleb, siis proovime seda teha," on Vigneault poolsed julgustavad sõnad Bruinsi jaoks. Ehk siis kaotama loomulikult ei minda, aga küsimärgid on paratamatult õhus. Suurepärase põhiturniiri teinud meeskond on ilma mitme võtmemängijata ning pole selge, kuidas uued lülid meeskonda sulanduvad.

Senised kaks omavahelist mängu on Rangers võitnud. Viimase vaid umbes poolteist nädalat tagasi võõrsil 5-1. Hooaja esimeses kohtumises, mis lõppes 3-2 skooriga, sai Senators tänu lisaajale punkti kätte. Mõistagi on täna igasugune punktilisa elulise tähtsusega. Kui Bruins võib püüdmatuks jääda, siis asub Kanada klubi konkureerima Pittsburgh Penguinsiga, kellel on hooaja 81. matš kavas homme New York Islandersi vastu.

Kommentaarid