Predators ja Canucks näitavad elumärke, Lightning pääses rongi alt

Chicago Blackhawksil ja Calgary Flamesil oli läinud ööl võimalus kindlustada edasipääs playoffide 2. ringi, aga sellega ei tuldud siiski toime. Esimene sai Nashville Predatorsi käest tappa 2-5 ning teise lasi ennast Vancouver Canucksil üle mängida 1-2.

(foto: Mark Humphrey/AP Photo)
Blackhawksi ja Predatorsi seeria on kujunenud omapäraseks. Joel Quenneville'i meeskond on seeriat domineerinud, aga mõlemad Predatorsi võidud on tulnud selge ülekaaluga. Sarnaselt eelmisel reedel tulnud 2-6 kaotusele, läksid Blackhawksil asjad lappama viimasel kolmandikul. Sinna siirduti 1-1 seisuga. Brad Richards viis Blackhawksi ette, kuid Filip Forsberg viigistas.

Forsberg sai eile väga ootamatu uudise osaliseks. Nimelt jäeti tema nimi välja parima uustulnuka nominentide seast (valituks said Johnny Gaudreau, Mark Stone ja Aaron Ekblad). Oli siis põhjuseks see või miski muu, aga 20-aastane rootslane hoolitses selle eest, et temast saaks Predatorsi ajaloos esimene mängumees, kes playoffides kübaratriki teinud.

"Ilmselgelt on alati eriline kübaratrikk saada, aga kõige olulisem oli võit," jäi Forsberg ise tagasihoidlikuks..

Täpp pandi i-le mõned sekundid enne kohtumise lõppu, kui rootslane sai tühja võrku lükata ülekaalu värava. Tema teine lõpetas Predatorsi terava viimase kolmandiku alguse, kus kahe ja poole minutiga tuli kolm väravat. Täpsed olid ka James Neal ja Colin Wilson, kes sai ülekaalust selles seerias juba viienda värava. Blackhawksi viimase tegi pärast Patrick Kane'i fantastilist spin-o-rama söötu Kris Versteeg.

"Meie selg on endiselt vastu seina," ütles Predatorsi peatreener Peter Laviolette. "Oleme endiselt meeskond, kes peab endas selgusele jõudma, et kus kohas me hetkel omadega oleme. Kui võidame järgmise kohtumise, siis saame 7. mängu. Kui ei võida, siis algab meie jaoks suvi...ma ei arva, et kõik oleksid veel valmis koju minema."

Blackhawksi boss Joel Quenneville jäi kiruma veidrat Neali väravat, mis Predatorsi ette viis: "Oleme neile selle seeria käigus mitmeid naljakaid väravaid andnud. See oli üks nendest, kus me lihtsalt ise litri võrku lükkasime."

Predatorsil oli Mike Fisher koosseisus tagasi, kuid Shea Weber puudus endiselt. Tegu oli kolmanda kohtumisega, kust ta eemale jäi. Vahetult pärast vigastust räägiti, et ta peab vahele jätma vaid kaks matši.


Seeria jätkub ööl vastu pühapäeva Chicagos, kus Predators playoffides seni mõlemas mängus alla jäänud. Hädasti on aga võitu vaja.

Samal päeval on kavas ka Flamesi ning Canucksi kuues matš. Seda pärast viiendat mängu, mida 2011. aasta karikafinalist täielikult domineeris. Pealevisked jäid 43-21 ja skoor võinuks, või ehk isegi pidanuks, olema palju ühepoolsem.

David Jones viis Flamesi kolmandal minutil ette, aga Canucks pääses tänu Nick Boninole ja Daniel Sedinile. "Elu ja surma peale mängud on lõbusad," tunnistas rootslane. "Mängisime soliidsed 60 minutit ja see oli arvatavasti selle seeria käigus meie parim esitus. Varasemalt on meil olnud paar head perioodi, aga siin mängisime kenasti kõik 60 minutit."

Canucksi väravasuul alustas playoffides esimest korda Ryan Miller. Tema poolt tuli 20 tõrjet.


Flames on nüüd kaotanud viis järjestikust playoffide 4. mängu. Kõik need on olnud võõrsil.

Erinevalt Predatorsist ja Flamesist Tampa Bay Lightning elu ja surma peale mängima ei pidanud, kuid 1-2 seisuga oldi sellest vaid ühe sammu kaugusel. Detroit Red Wingsi vastu kolmandat kaotust aga (veel) ei tulnud. Lightning sai pärast imelist viimase kolmandiku tagasitulekut lisaajavõidu.

Tänu Gustav Nyquisti ja Joakim Anderssoni väravatele sai Red Wings viimasele kolmandikule kaasa 2-0 edu. Petr Mrazek oli tegemas järjekordset ilusat mängu ja ega tagasituleku hõngu polnud kordagi õhus. Lightning oli rünnakul nüri. Seda aga vaid viimase viie minutini.

Kui kellal oli 14:34, siis murdis Tyler Johnson 4 vs 4 olukorra viimastel hetkedel vasakult läbi ja mängis Mrazeki üle. Olles eelmises mängus nulli peale jäänud ning väravateta lõpetanud ka põhihooaja lõpus peetud kohtumise murdis Lightning sellega Joe Louis Arenal olnud 208 minutit ja 32 sekundit pika põua. Ja kiirelt tuli veel ka lisa.

15:51 oli mängitud, kui Johnsonist sai sööduandja ning finišeerimine jäeti Ondrej Palatile. Lightning ärkas ootamatult ellu ja läks sisse saadud hooaga võiduni välja. Veidi vähem kui kaks ja pool minutit oli lisaajast mängitud, kui Johnsonist sai taas värava autor. Red Wings jäi ründetsoonis litrist ilma ning külalistel tekkis 3 vs 1 rünnak. Victor Hedman leidis osava sööduga Johnsoni ning seeria läheb Tampasse tagasi viigiseisul 2-2.


Lisaks ilusale mängu lõpule said Lightningu fännid rõõmustada ka selle üle, et Jason Garrison oli koosseisus tagasi. Viimasest üheksast mängust puudunud kaitsja korjas endale ka ühe söödupunkti.

Ja 2-2 seis on muidugi magus. Eriti kui saad sellega kodumängule. Just sarnases olukorras olles mängis Washington Capitals ennast edasipääsust ühe võidu kaugusele. Pärast kaotusseisu jäämist lammutati New York Islanders maha 5-1.

Josh Bailey viis Islandersi kuuendal minutil ette, kuid ilus seis kestis vaid kolmandiku keskpaigani. Karjääri esimese playoffide väravaga viigistas seisu Jegveni Kuznetsov, kes läks lõpuks õhtule 2+1'ga.

Olles kogu põhihooajaga vaid viis väravat skoorinud, pani kaitsja Karl Alzner viiendas playoff-mängus juba teise värava ning tabloole said ennast ka Brooks Laich ja Jason Chimera.


Capitals saab seeria lõpetada laupäeva õhtul meie aja järgi kell 22 algavas mängus. Ühtlasi jääks see kohtumine Islandersi legendaarse halli Nassau Coliseumi viimaseks NHL-i mänguks.

Kommentaarid