Leafs vabanes peamänedžerist ja ajutisest peatreenerist

NHL-i põhiturniir lõppes alles eile, aga Toronto Maple Leafs on juba järgmiseks hooajaks hakanud valmistuma. Viimase kümne aasta jooksul vaid korra playoffides mänginud klubi vallandas peamänedžeri Dave Nonise, ajutise peatreeneri Peter Horacheki ja terve posu abitreenereid.

(foto: Chris Young/The Canadian Press)
Leafs võitis hooaja viimasest 42-st matšist vaid üheksa ning lõpetas tagantpoolt neljandana. 68 on halvim punktisaak alates hooajast 1996/97. Ei ole üllatus, et see maksis mitmetele meestele töökohad.

Nonis, kes saabus Torontosse 2013. aasta jaanuaris, viis kohe oma esimesel hooajal meeskonna playoffidesse. Sellele järgnesid aga kaks pettumust täis hooaega. Kuigi mullu oli Leafs veel täitsa konkurentsivõimeline. Playoffidest jäi puudu üheksa punkti.

On kummaline mõelda, et ajal kui kui Leafs Horacheki 9. jaanuaril ajutiseks peatreenereks määras, oli meeskond veel idakonverentsi playoffide wild-cardi kohal. 3.45 väravaga mängus oli Leafs veel 17. detsembril liiga parimat rünnakut omanud meeskond. Horachek toodi sisse parandamaks meeskonna kaitsemängu, aga see viis selleni, et hooaja teises pooles skooriti keskmiselt vähem kui kaks väravat mängus.

Koos Horachekiga lahkuvad ka tema abilised Steve Spott, Chris Dennis ja Rick St. Croix.

Kommentaarid