Chris Chelios hakkab Red Wingsi kaitsjaid juhendama

Elaval legendil Chris Cheliosel on olnud edukas nädal. Tänavune Conn Smythe'i trofee võitja Duncan Keith jättis tema Chicago Blackhawksi kaitsjate punktirekordi playoffides ületamata ning ta nimetati USA juuniorite koondise abitreeneriks. Samuti on ta saanud vastutusrikkama rolli Detroit Red Wingsi juures.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Kolm korda Stanley karika võitnud (Red Wingsiga 2002. ja 2008. aastal , Montreal Canadiensiga 1986. aastal) endine kaitsja on alates 2010. aastast olnud üks peamänedžeri Ken Hollandi abilistest. Ta on töötanud klubi AHL-i meeskonna Grand Rapids Griffinsi juures, kuid nüüd saab ta pikki, üle kahetunniseid sõite Detroidist lääne poole vältida. Uus peatreener Jeff Blashill on otsustanud ta Red Wingsi tegemistesse kaasata.

Chelios asub tööle meeskonna kaitsjatega. "On tore, et ma ei pea enam Grand Rapidsisse sõitma," teatas endine Kanada koondise kapten enda rolli tutvustavas intervjuus. "Tunnen, et olen teeninud välja võimaluse jätkata Blashiga koos tegutsemist ja töötada Wingsi juures."

Samas ei saa omal ajal kolm korda liiga parimaks kaitsjaks valitud meest kutsuda uueks abitreeneriks. Mängude ajaks ta peatreeneri kõrvale ei tule. "Veedan mängijatega nii palju aega, kui võimalik - olen treeningutel jääl, viibin koosolekutel ja kui võimalik, siis reisin meeskonnaga kaasa," selgitas Chelios.

Lisakäed tagatubades on Blashilli jaoks igati teretulnud. Red Wings jäi sel nädal ilma kahest abilisest Jim Hillerist ja Andrew Brewerist, kes mõlemad läksid Mike Babcockil eeskujul Torontosse.

Kommentaarid