Johnny Oduya võitleb oma tuleviku nimel

Chicago Blackhawks on jõudnud järjekordsest Stanley karikast vaid kahe võidu kaugusele ja seda suurel osal tänu oma tugevale kaitseliinile. Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson ja Johnny Oduya on kõik tänavustes playoffides mänguminutite osas mahtumas esikuue sekka. Kuid vaid üks neist on uueks hooajaks lepinguta.

(foto: Mike DiNovo/USA TODAY Sports)
Veidi enam, kui kahe nädala pärast saab Oduyal läbi 3-aastane leping, mis tõi talle tänavu sisse 2,825 miljonit dollarit. Olles sinisel joonel saanud väga väärtuslikuks meheks ootab teda kindlasti ees palgatõus, aga ebatõenäoline, et Blackhawks suudab seda pakkuda.

Võib öelda, et 33-aastane rootslane on mänginud liiga hästi, et klubisse jääda. Kuna järgmisest hooajast hakkavad kehtima meeskonna liidrite Jonathan Toewsi ja Patrick Kane'i uued lepingud, siis peab Blackhawks korraliku satsi kokku panemiseks palgaruumi vabastama. Keegi meeskonna kaitseliini sõdalastest peab lahkuma ja tõenäoliselt saab selleks just Oduya.

"Sõdalane" on täpselt see sõna, millega meeskonna peatreener Joel Quenneville hiljuti Oduyat kirjeldas. See oli pärast 4. kohtumist, milles eelselt oli kogenud kaitsja osalemine mängus kahtluse all. Teda on vaevamas ülakeha vigastus.

Oduya, kelle isa on Keeniast pärit, mängis aga 4. kohtumises 25 minutit ja 45 sekundit. Selle mänguaja on ta tänavustes playoffides ületanud vaid lisaajale läinud matšides. Tema tegutsemine oli sedavõrd muljetavaldav, et näiteks kaitsepartner Hjalmarsson ei saanudki aru, et midagi valesti on: "Ma ei tea, kas ta on vigane või mitte. Ta ohverdab oma keha ja mängib jõuliselt."

Vaatamata sellele, et vigastuse süvenemine võib Oduyal eelseisva palgatõusu nurjata, siis hooaja 2011/12 keskel Winnipeg Jetsist toodud mees praegu oma tuleviku pärast ei muretse: "Oleks rumal hetkel millelegi muule keskenduda. Üritan lihtsalt praegust aega nautida."

Saagu, mis saab, selge see, et järjekordse karikavõiduga lahkuda oleks kunagise drafti 7. ringi valiku jaoks ütlemata vinge.

Kommentaarid