Palgalimiit tõsteti 71.4 miljoni peale

Selle märgiks, et uue hooaja alguseni on jäädud 105 päeva pani NHL paika uue palgalimiidi. Kui hooaja käigus räägiti isegi 74 miljonist ehk viiemiljonilisest tõusust, siis reaalsus on siiski teistsugune. Limiiti tõsteti vaid veidi üle kahe miljoni 71.4 peale.

(foto: Leon Halip/Getty Images)
Alates ajast, mil palgalimiit 2005. aastal kehtestati on 3.47%-line tõus üks väiksemaid, mis aastate jooksul on olnud. Kindlasti tervitavad aga ükskõik millist tõusu kõik klubid, kes oma palgalehega jännis on. Üks nendest on Chicago Blackhawks, kes kulutab uuel hooajal ligi 30% oma palgarahast superduo Jonathan Toewsi ja Patrick Kane'i peale.

Täpselt samamoodi nagu 2010. aastal on klubi juhid sunnitud meeskonda lammutama, et limiidi sisse mahtuda. "Peame järsku positiivsuse asendama negatiivsusega," rääkis Toews sel nädalal. "See saab meie meeskonna ja mõnede kuttide jaoks karm olema, sest teame, et jääme osadest ilma."

On aga ka spektri teises otsas olevaid klubisid. Arizona Coyotes peab suvel hakkama panema üle 18 miljoni vaid selleks, et jõuda limiidi miinimumini, mis sätiti 52.8 miljoni dollari peale. Tekib vägisi tunne, et mitmelt poolt hakatakse kõrbesse halbu lepinguid matma - Vinny Lecavalier, Mike Richards jne.

Coyotes on üks 11-st klubist, kes on hetkel miinimumist allpool.

Kommentaarid