Hurricanes võitis võidujooksu talendika mängujuhi allkirjale

Rootsi liigas kerkis tänavu esile üks tõeline üllatusmees. Selleks oli ameeriklane Derek Ryan, kes leidis oma tee Skandinaaviasse läbi Ungari ja Austria. Uueks hooajaks jõuab 28-aastane ameeriklane nüüd NHL-i. Ta on Carolina Hurricanesiga sõlminud aastase lepingu.

(foto: jegkorongblog.hu)
Ryan kogus tänavu Rootsi SHL-is Örebro eest mängides põhihooajal 60 silma (15+45), mille järgselt valiti ta kaasmängijate poolt liiga kõige väärtuslikumaks meheks. Suurepärased esitused ei jäänud märkamata ka NHL-i klubidel, kes tema allkirja saamiseks järjekorra moodustasid. Väidetavalt jäid lisaks Hurricanesile lõpuks sõelale Colorado Avalanche, Toronto Maple Leafs ja Washington Capitals.

Ründaja, keda kutsutakse tema väikese kasvu poolest Tyler Johnsoni vanemaks versiooniks, on tuttav Hurricanesi peatreenerile Bill Petersile ajast, mil Ryan tema juhendamisel WHL-is mängis.

Tänavu idakonverentsis vaid kahte meeskonda edestanud klubil on seoses uue ründajaga suured lootused. "Derek on osav mängujuhist tsenter," teatas pärast lepingu allkirjastamist peamänedžer Ron Francis. "Tema karjäär on veidi tavatu olnud, aga olles Euroopas igal tasemel edu saavutanud on ta välja teeninud võimaluse mängida profina Põhja-Ameerikas. Oleme elevil, et ta on meie organisatsiooni valinud."

Ryaniga sõlmiti kahesuunaline leping. NHL-is on tema palk 600 000 ja AHL-is 150 000 dollarit.

Samal ajal on Pittsburgh Penguins Rootsist ära toonud kaitsja Niclas Anderseni. Los Angeles Kingsi 2006. aasta drafti 4. ringi valik tegi tänavu Brynäse eest kaptenina karjääri parima aasta, kui põhiturniiril tuli 22 silma (5+17).

New Jersey Devils on enda kaitseliini tugevdanud 22-aastase Tšehhi sinise joone mehe Vojtech Mozikuga. Varem draftimata jäänud noor mängumees oli tänavu HC Plzeni eest Tšehhi liigas enim väravaid teinud kaitsja. Kümne tabamuse kõrvale lisas ta 19 söötu. Väidetavalt napsati ta endale New York Rangersi nina eest.

Kommentaarid