Lightning avalikustas lõpuks oma vigastused

Tampa Bay Lightning on täna kaotusevalu ravimas, aga mõned meeskonna mängijad olid ka juba enne karikafinaali otsustavas mängus allajäämist ennast tohterdama. Väravavaht Ben Bishop mängis enamuse finaalist kubemerebendiga ning ründaja Tyler Johnson praktiliselt kogu seeria murtud randmega.

(foto: Charles Rex Arbogast/AP)
Bishop vigastas ennast seeria 2. mängus, kus ta postide vahelt paaril korral sisse-välja käis, enne kui lõplikult riietusruumi taandus. See pakkus rohkelt jutuainet ja 28-aastane puurivaht puudus täielikult 3. kohtumistest. Lõpuks mängis ta aga vapralt lõpuni, olgugi et tema finaali esitusi jääb varjutama 5. mängus tehtud käkk, mis vastastele värava kinkis.

"Ma ei saanud üldse liikuda," ütles Bishop selle kohta, miks tal 3. kohtumine mängimata jäi. "Kui oleksin mänginud, siis võinuks ma lihase täielikult ära rebestada, mis lõpetanuks minu jaoks seeria ära."

Bishop tunnistas, et põhiturniiril oleks tal läinud selle trauma ravimisele kaks nädalat. Finaalseerias mõistagi nii pikaks puhkuseks aega ei olnud. Selle saab playoffides keskmiselt 2.18 väravat lasknud väravavaht lubada endale suvel. Tema vigastus ei vaja raviks kirurgi kätt.

Küll läheb aga noa alla Johnson. Koos Patrick Kane'iga playoffide resultatiivseima (23 silma) mehena lõpetanud ründaja avaldas, et murdis üsna seeria alguses oma parema randme. Võib arvata, et see oli seeria avamängus, mille järgselt ei osalenud ta enam lahtivisetel. See oli Lightningu jaoks kõva pauk, kuna probleemid lahtivisetega kujunesid lõpuks üheks seeria kaotuse peamiseks põhjuseks.

Terve Johnsoniga jäädi avamängus nende osas alla vaid kolmega, aga ülejäänud kohtumistes domineeris Blackhawks täielikult. Lõppnumbriteks kujunesid 220 - 140.

"See on pettumust valmistav, soovid endast anda 100%, aga pole selleks lihtsalt suuteline," rääkis Johnson pärast otsustava kohtumise kaotust.

Johnson sai finaalis kirja vaid kaks punkti ja vigastus nullis praktiliselt kogu tema kolmiku. Ondrej Palat tegi vaid ühe värava ning Nikita Kutšerov lõpetas 1+2'ga. 5. mängus vastu väravaposti lennanud venelane oli 6. kohtumises jääl, aga vaevalt, et temagi pärast sellist pauku täie tervise juures oli.

"Selleks, et minna nii kaugele nagu me ja Chicago suutsime, tuleb tervena püsida," märkis Lightningu peatreener Jon Cooper, kes playoffide käigus vigastuste ümber kiivalt saladuseloori hoidis. "See on edu võtmeks. Vahe meeskondade vahel on väike ja kipub nii olema, et tervemad pääsevad edasi."

Cooper tunnistas, et meeskond on kaotuse pärast ülimalt löödud, aga vigastusi selle põhjuseks ei tooda: "Ma arvan, et me püsisime üsna tervena. Seejärel ei läinud lõpuosas asjad enam meie jaoks nii soodsalt. Aga me oleme viimane meeskond, kes hakkaks seda vabandusena kasutama."

Kommentaarid