Red Wings tegi lepingu Sedinide rekordi murdnud rootslasega

Kas Axel Holmströmist saab Detroit Red Wingsi järgmine rootslasest täht? Klubi on teatanud, et 18-aastase mängumehega on sõlmitud kolmeaastane leping. Holmström valiti tänavu Rootsis parimaks juuniorist mängumeheks ning ta purustas playoffides vendade Sedinide rekordi.

(foto: Twitter @eversporttv)
Pärast 20 punktiga (10+10) lõppenud põhihooaega kogus Holmström playoffides Skelleftea AIK särgis 15 kohtumisega 18 silma (7+11). See on Rootsi liiga uus playoffide punktirekord juuniori vanuses mängija poolt.

Tundub, et Red Wingsi Rootsi skautidel on taas põhjust minna preemiat nõudma. Holmström valiti eelmise aasta drafti 7. (!) ringis. Näiteks tema eakaaslane Adrian Kempe, kes sai mullu Los Angeles Kingsi poolt avaringis valituks, kogus tänavu SHL-is vaid 17 silma. Juuniorite MM-il, mille Rootsi lõpetas 4. kohaga, olid noorukid enamvähem samal tasemel - Kempe kuue mänguga 4+4 ja Holmström seitsmega 1+6.

Red Wingsil on Rootsi mängijatega seoses tekkinud omamoodi fetiš. Alates 1993. aastast on igas draftis vähemalt üks rootslane valitud. Tänavu käis meeskonna eest jääl seitse Rootsi viikingit.

Holmströmi nägemist peavad klubi fännid aga veel ootama. Esialgu lastakse tal kodumaal edasi mängida.

Lisaks tänavuse hooaja tulemustele on kindlasti ka noore mängumehe nimi palju lubav. 1994. drafti 10. ringist korjatud nimekaim Tomas Holmström võitis Red Wingsiga neli Stanley karikat. Sama aasta draftist haaras klubi tagantpoolt neljanda mehena endale ka seni ainsa eestlasena NHL-i valitud Toivo Suursoo.

Kommentaarid