Finaali avamängu kaotus pole Lightningu enesekindlust kõikuma löönud

Tampa Bay Lightning jõudis väga halval ajal - Stanley karika finaalseeria avamängus - hooaja esimese koduse kolmemängulise kaotuste jadani. Pettumust valmistava tulemusega lõppenud mäng pole aga meeskonna enesekindlust kõikuma löönud. Seeriat jätkatakse lootusrikkalt.

(foto: USATSI)
Kaitsja Anton Stalman ütles vahetult pärast kaotust, et meeskond sai hea õppetunni. Täna peetavas teises kohtumises on juba võimalik ka oma suuremat haritust näidata. "See grupp on kogu hooaja jooksul kaotustest kiirelt üle saanud ja ma ei arva, et selle suhtes tuleb mingisugune oluline muutus," on kahe mängu vahel rääkinud kapten Steven Stamkos. "Me ei ole mures. Oleme hoopis elevil, et meil õnnestus avamängus nii mõndagi positiivset teha."

Napp kaotus tähendab seda, et põhihooajal 32 võiduga parim kodumeeskond olnud Lightning on playoffides nüüd oma fännide ees kaotanud rohkem mänge kui võitnud - 11-st kohtumisest on edu saavutatud vaid viiel korral.

Hoopis erinevalt on mängitud kodust eemal, kus 10-st kohtumisest tulnud seitse võitu. See on meeskonnale andnud rohkelt enesekindlust. "Ma ei arva, et me 2. mängu kindlasti võitma peaksime, oleme üsna enesekindlad, et suudame võõrsil töö ära teha," lausus kaitsja Matt Carle.

Meeskond on kiirelt kaotusest üle saanud. "1. mäng on ammu unustatud, kõik kutid mõtlevad 2. kohtumise peale," tunnistas peatreener John Cooper.

Lightning pole tänavu mitte üheski seerias 2. kohtumist kaotanud. Victor Hedmani sõnul on selle põhjus lihtne: "Sest me oleme neljast korrast kolmel juhul 1. mängu kaotanud."

Rootslane ei pääsenud ka avamängu hammustamise intsidendi kommenteerimisest. "Andrew Shaw on mängija, keda sa tahaksid enda meeskonda, " ütles Hedman. "Sa tahad mängijat, kes teistele naha vahele poeb. Ta on nende jaoks väga oluline mängumees."

Andrew Shaw ise keeldus olukorra kommenteerimisest, märkides et hokis juhtub nii mõndagi ja ta soovib lihtsalt 2. mängule keskenduda.

Kommentaarid