Coyotesi kapten tegi Glendale'i linnapea maatasa

Arizona Coyotes on pärast Glendale'i linnavalitsuse poolset ülimagedat käitumist jäänud kodutuks ja see on paljudel harja punaseks ajanud. Nende seas on ka meeskonna kapten Shane Doan, kes ühes raadiointervjuus kohalikku linnapead Jerry Weiersit teravalt kritiseeris.

(foto: foxsports.com)
"Linnapea on mõnes olukorras iga hinna eest soovinud mulle "tere" öelda ja mind kätelda, et anda märku sellest, et ta on minu sõber, aga nüüd on ta siis midagi sellist teinud," rääkis Doan, kes klubi algusaegadest saadik meeskonda on kuulunud.

Doan tunnistas, et on Weiersi suhtes kaotanud igasuguse lugupidamise. Eriti jäi talle hambusse sõnavõtt, millega linnapea pärast Coyotesiga sõlmitud rendilepingu tühistamist esines, kus Weiers jättis mulje, et linn on endiselt igatepidi soovimas Coyotesi jätkamist. "Sinu väidetav partner on tehtud kahjud ise põhjustanud, see ei ole üldse loogiline," tunnistas Doan.

Alates hooajast 2003/04 kapteni ametis olev ründaja lisas samas, et ta ei ole tekkinud olukorra suhtes väga mures. Meeskond olevat tõusuteel ning tulevik positiivne.

Positiivsust on üritanud säilitada ka klubi president Anthony LeBlanc. Ta on tagasi lükanud kõiksugused ümberkolimise jutud: "Me usume jätkuvalt väga tugevalt siinsesse hokiturgu ja arvame, et linnavalitsus on jõhkralt rikkumas oma lepingulisi kohustusi."

Coyotes oli tänavu külastatavuse osas järjekordselt liiga viimaste seas, kui keskmiselt käis meeskonna mänge vaatamas 13 345 inimest, aga võib öelda, et kohalik hoki on tõesti arenemas. Näiteks järgmise aasta drafti eeldatav esinumber Auston Matthews on Arizona osariigis sündinud poiss.

Lisaks olid klubil tõsised plaanid kandideerida 2018. aasta juuniorite MM-i korraldajaks. LeBlanc ütles, et tärkanud skandaal on sellele nüüd kriipsu peale tõmmanud.

Samal ajal on Glendale'i linnavalitsus asunud otsima ürituste korraldajaid, kes sügiseks ja talveks Gila River Arenale kontserte ja muud hokivälist tooksid. Usutakse, et halli suudetakse majandada ka ilma püsiüürnikuta.

Olukord on tekkinud ülimalt halval ajal. "Meil on peamänedžer, kes valmistub seoses järgmiseks hooajaks meeskonna ehitamisega kõige olulisemaks ajaks, meil on paari nädala pärast draft ja peagi algab vabaagendite periood," rääkis LeBlanc, kes tõdes, et katki on jäänud jutud ka võimalike uute äripartneritega.

Raske ette kujutada, et mõni partner on valmis ennast siduma klubiga, mis võib piltlikult öeldes järgmisel päeval olla uues linnas. Samuti saab sellises olukorras vabaagentide meelitamine Coyotesi jaoks olema ülimalt raske. Nagu see lõppev hooaeg poleks juba piisavalt masendav olnud.

Kommentaarid