Drafti teisel päeval jätkus vahetustehingute virr-varr

Drafti avapäeval keerlema pandud vahetustehingute karussell vuhises teisel päeval veel hoogsamalt edasi. 2.-7. ringi valikute keskel tehti kokku kümme vahetustehingut, mis muutsid nii mõnegi meeskonna nägu. New York Rangers ja Anaheim Ducks oldi osalised tervelt kolmes tehingus.

(hngn.com)
Rangers vabanes viimaks varuväravavahist Cam Talbotist, kellest oli saanud kuum kaup. Täpselt nädala pärast 28-aastaseks saav puurivaht võib oma sünnipäeva tähistada Edmontonis. Oilers loovutas tema ja drafti 7. ringi valiku eest 2. 3. ja 7. ringi valikud.

Kui see tehing oli oodatav, siis Carl Hagelinist loobumine tuli väikese üllatusena. Rootslasest väle ründaja jätkab oma karjääri Anaheimis. Ducks andis ära 23-aastase ründaja Emerson Etemi ja drafti 2. ringi valiku. New Yorgist tuli lisaks Hagelinile vastu 2. ja 6. ringi valikud.

Hagelin kogus tänavu 82 kohtumisega 35 punkti (17+18). Etem sai jääle 45 mängus, kogudes neis 10 silma (5+5). Mõlemad on sel suvel piiratud vabaagendid. Etemile läheb kindlasti vähem palgaraha, seega võis just säästmine olla Rangersil selle tehingu puhul mõtteis.

Talboti asendas Rangers kiirelt Antti Raantaga. 26-aastane soomlane puksiti tänavu Chicagos kolmandaks väravavahiks ja nii osutus tema palgale jätmine üsna mõttetuks. Blackhawks sai puurivahi eest vastu 22-aastase ründaja Ryan Haggerty, kes kogus tänavu AHL-is 76 mänguga 33 silma (15+18).

Väravavahtide jaoks oli tegu tõelise asjade pakkimise päevaga. Lisaks eelpool mainitud puurivahtidele vahetasid klubi veel kolm mängijat.

Vancouver Canucksi fännide allkirjade kogumine oli asjata. Eddie Läck jätkab Carolina Hurricanesi värvides. Hinnaks oli drafti 3. ja 7. ringi valikud. Rootslane saab nüüd oma vanale sõbrale Roberto Luongole lähemal olla.


Läcki liitumine maksis Carolinas koha Anton Hudobinile. Venelasest väravavaht jätkab Anaheimis, kes andis tema eest vastu James Wisniewski. Märtsi alguses karmi hinna eest (kaks mängijat + drafti 2. ringi valik) sisse toodud kaitsja sai Ducksi särgis kirja vaid 13 mängu. Neist mitte ükski ei tulnud playoffides.

Dallases võib uuel hooajal olla vägev soomlastest puurilukkude duo. San Jose Sharks otsustas Antti Niemist loobuda. Kuna 31-aastasest väravavahist on aga saamas vabaagent, siis oli tasu tema eest väike. Stars andis vastu vaid drafti 7. ringi valiku.

2. ja 3. ringi valikutega haaras New Jersey Devils endale Ducksi 24-aastase ründaja Kyle Palmieri, kes kogus tänavu 57 mänguga 29 punkti (14+15).

Lisaks Talbotile hankis Oilers endale ka Eric Gryba. Jõulise kaitsja eest tuli Ottawa Senatorsile loovutada drafti 4. ringi valik ja 22 aastane ründaja Travis Ewanyk, kes sai lõppenud hooajal AHL-is 69 mänguga kirja vaid kaheksa silma (3+5).

Gryba toodi nähtavasti satsi asendama Martin Marincinit. Slovakist kaitsja anti Toronto Maple Leafsile. Vastu tulid 4. ringi valik ja ründaja Brad Ross, kes lõpetas tänavuse hooaja ECHL-is.

Päevale pandi punkt üsnagi humoorika tehinguga. Arizona Coyotes loobus Sam Gagnerist ja kas 2016. aasta drafti 4. ringi või 2017. aasta 3. ringi valikust selleks, et saada endale Nicklas Grossmann ja Chris Pronger, kes pole mänginud alates hooajast 2011/12. Või õigem oleks ehk märkida, et koos rootslasest kaitsjaga tuli Prongeri leping. Vähemalt nii sõnastas seda ametlikult NHL ise.

Teoorias peaks tehing aitama Coyotesil jõuda palgalimiidi miinimumtasemele. Prongerile tuleb uuel hooajal reaalset raha maksta vaid pool miljonit, aga palgalehe mõttes võtab ta enda alla 4.94. miljonit. See on tema 2010. aastal sõlmitud 7-aastase lepingu keskmine aastatasu.

Ja sellega naljakas tehing veel ei lõppe. Väidetavalt plaanib Flyers Gagner lepingu välja osta. Coyotes sai Gagneri aasta tagasi Tampa Bay Lightningu käest, kes hoidis tema mängijaõiguseid vaid ühe tunni. Ründajast loobudes jättis Lightning osa tema palgast enda kanda. Tal on lepingust veel aasta minna - töötasuks 3.2 miljonit - aga välja ostmise puhul jääks ta Lightningu palgalehele veel üheks lisa-aastaks.

Fakt, et 25-aastane ründaja on üks vähestest, kes NHL-i ajaloos suutnud ühe mänguga koguda kaheksa punkti tänapäeval klubidele enam muljet ei avalda.

Kommentaarid