Coyotesi kohale kerkis taas must pilv

Näiliselt lõpmatult keerlev karussell Arizona Coyotesi tuleviku ümber on pärast vahepealset rahulikku perioodi taas täiel tuuridel pöörlema hakanud. Kõrbekoerad on koduta jäetud! Glendale'i linnavalitsus otsustas lõpetada Gila River Arena rendilepingu.

(foto: 23on.com)
Linnaametikud arvavad, et Coyotes pole kasutanud iga-aastaselt klubile eraldatavat 15 miljonit dollarit mängukoha ülalpidamiseks. Seetõttu katkestati 5-2 häältega 15-aastane rendileping, mis kaks suve tagasi 4-3 hääletustulemusega vastu võeti.

"Oleme pettunud linna otsuses rikkuda oma lepingujärgseid kohustusi, mis alles kaks aastat tagasi nõuetekohaselt kinnitati," teatas otsuse järgselt Coyotesi president Anthony LeBlanc. "Me kavatseme selle jõhkra lepingu rikkumise tõttu Glendale'i linna vastu kasutada kõiki õiguskaitsevahendeid."

Coyotesit esindanud jurist Nicholas Wood on teatanud, et linna ootab nüüd ees 200-miljoniline kahjunõue.

Ootamatuks hääletuseks andis võimaluse see, et endine linnaametnik Craig Tindall asus tööle Coyotesi juures. Seda vahetult pärast rendilepingu heaks kiitmist. Selline käik, kus lepingu ühe osapoole liige asus järsku teist poolt esindama, andis kohaliku seaduse järgi võimaluse kokkuleppe lõpetamiseks.

Kohalikud hokifännid ülimalt närvi ajanud uudis tuleb vaid paar päeva pärast seda, kui NHL-i boss Gary Bettman teatas, et liigal ei ole mitte mingisuguseid plaane rahalistes raskustes olevate klubide ümberkolimiseks. Ka pärast Coyotesi kodutuks jäämist on ta rahu säilitanud: "Ma ei muretse Coyotesi pärast. Kui ma elaksin Glendale'is, siis muretseksin hoopis sealse valitsuse pärast."

Samas pole nüüd Coyotesil kohta, kus järgmisel hooajal oma kodumänge pidada. Üks variant oleks tagasi Phoenixisse kolida ja jagada kodu sealse Sunsiga nagu see oli kuni aastani 2003, aga sellega kaasneb igavene kammajaa. Kohaliku kossusatsiga tuleks kalendreid klapitada ning lisaks on sinna teised sündmused - erinevad kontserdid, Disney jääšõu ja palju muud - aasta lõpuni juba kavva võetud.

Ja ega tegelikkuses ei tahagi Glendale'i linnavalitsus, et Coyotes ära koliks. Soovitakse lihtsalt uut rendilepingut. Linnapea Jerry Weiers, kes 2013. aastal lepingu vastu hääletas, teatas et soovib Coyotesi Glendale'i jäämist, kuid seda olukorras, mis oleks kasulik mõlemale poolele.

Linnavalitsuse istungil lasti arvamust avaldada ka kohalikel inimestel ja seal pandi härrad korralikult paika.


Coyotesi juhtkond on teatanud, et ei kavatse uue lepingu osas läbirääkimistesse astuda. See tähendab, et klubi fännid peavad järjekordse suve veetma oma armastatud meeskonna pärast muretsemisele.

Arvestades, et koiotid on juba alates 2009. aastast segases seisus, siis poleks ime, kui Bettmanil ja tema kamraadidel lõpuks üle viskab ning klubi mõnda teise linna saadetakse.

Kommentaarid