Brad Richards karikafinaalis endise koduklubi vastu mängimisest: "See on üsna eriline."

Olgugi, et võrreldes mullusega on tänavune Stanley karikavõistluste finaal täiesti teistsuguse koosseisuga, siis leidub ikkagi mõni mängija, kes osaleb hooaja kulminatsioonis teist aastat järjest. Üheks nendest on Brad Richards, kes läheb vastamisi oma endise koduklubiga.

(foto: Getty Images)
Richards oli koos praeguste Tampa Bay Lightningu meeste Anton Stalmani ja Brian Boyle'iga New York Rangersi koosseisus, mis kaotas mulluse finaali Los Angeles Kingsile mängudega 1-4. Kolm hooaega Rangersis veetnud ründaja leping osteti eelmisel suvel välja.

Uueks koduklubiks sai aga valitud väga õige meeskond. Chicago Blackhawksi särgis osaleb Richards oma karjääri kolmandas finaalseerias. Esimene oli aastal 2004, kui Lightning sai Calgary Flamesist jagu 4-3. Nüüd on 35-aastane ründaja Tampas külalise rollis.

"Finaalis mitmete tuttavate inimestega vastamisi minemine on veidi veider," rääkis 2004. aasta playoffide MVP nädalavahetusel antud intervjuus. "New Yorgiga kohtumise puhul olnuks see veel veidram, kuna ma ei tunne praeguseid Tampa mängijaid väga hästi, aga osa personalist on endiselt seal. Ma kasvasin seal üles, võitsin karika ja veetsin kaheksa aastat oma karjäärist. See saab olema üsna eriline hetk."

Richards võitis 2004. aastal Conn Smythe'i trofee, olles playoffides 23 kohtumisega kogunud 26 silma (12+14). Pärast raskeid aastaid Rangersi ridades on ta Blackhawksi eest taas efektiivset mängu näidanud. Playoffides on 17 mänguga kirjas 2+9. Richards loodab uuesti karikavõiduni jõuda: "Mul on sealses organisatsioonis endiselt mitu head sõpra. Olen väga õnnelik, et nad on madalseisust välja saanud. Nendega kohtumine saab olema eriline, aga tahan veel korra karika võita, seega muretseme sõprussuhete pärast hiljem."


Kogenud ründaja saab finaalseeriale vastu minna rekordimehena. Läänekonverentsi finaali viimase mänguga sai temast NHL-i ajaloos esimene mängija, kes võitnud kaheksa järjestikust 7. mängu.

Kommentaarid