Lightning läks hilise väravaga finaalseeriat juhtima

Chicago Blackhawks ja Tampa Bay Lightning jätkavad põneva finaalietenduse pakkumist. Kõigis kohtumistes on võitja pidanud kaotusseisust välja tulema ning seeria 3. mängus tuli Lightningule võit tänu hilisele Cedric Paquette'i väravale, mis sündis vaid veidi rohkem kui kolm minutit enne normaalaja lõppu.

(foto: sportsnet.ca)
21-aastane ründaja on nüüd skoorinud kaks mängu järjest. Seda pärast 13-mängulist seeriat, kus tema poolt ei tulnud mitte ühtegi punkti. Noore kanadalase playoffide kolmas tabamus tuli pärast Victor Hedmani suurepärast rünnakule lülitumist.

"Hedy (Hedman) sai sinisel joonel litri, mina läksin lihtsalt värava ette ja ta andis selle mulle," kirjeldas Paquette värava sündi. "Ootasin kuni väravavaht ei näinud enam litrit."

Hedman lõpetas kohtumise kahe söödupunktiga ja teenis oma mängu eest rohkelt kiitust. "Ta oli täna tõeline monstrum," ütles peatreener Jon Cooper.

Esimese söödupunkti sai rootslane kirja avakolmandiku kuuenda minuti alguses, kui Blackhawksil läks vahetus veidi nihu ning ta leidis suurepäraselt Ryan Callahani, kes pani terava pealeviske Corey Crawfordi selja taha.

"Nähes kui palju see Tampale tähendab, on minu prioriteediks oma panuse andmine," kommenteeris Hedman. "Olen kogu playoffide aja rääkinud, et soovin olla asjade otsustaja mõlemas väljaku otsas ja pole oluline, mis tüüpi mänguga on tegu või millises faasis see toimub. Soovin lihtsalt koguaeg paremaks saada."

Lightningu eduseisu kustutas ülekaalu väravaga Brad Richards. Kogenud ründaja jõudis üle 11 aasta uuesti karikafinaalis tehtud kollini. Viimane tuli Lightningu värvides 2004. aasta 6. mängus.

Blackhawks pani nagu kuulipildujaga avakolmandikul 19 pealeviset, aga külalised pääsesid vaheajale siiski viigiga. Ben Bishop tundus endiselt liimist lahti olevat, jättes enda ette rohkelt prügi maha, kuid Joel Quenneville'i hoolealused ei suutnud neid momente ära kasutada.

"Mulle meeldis avakolmandik," tunnistas Quenneville. "Meil oli kaks momenti, kus värav oli tühi, aga me ei kasutanud kumbagi ära. Kuid saime ikkagi 1-1 viigi. Tegime tähtsa ülekaalu värava ja saime sellest elevust juurde. Arvan, et tegime hea 1. perioodi, aga nemad tegid hea 2. perioodi, kolmas oli võrdne ning lõppkokkuvõttes on see valus kaotus."

Lightning vahetas teisel kolmandikul pealevisete numbri 7-19 17-7 vastu. Väravad jäid aga seal nägemata. Külalised jätsid kasutamata ka üle minuti kestnud 5 vs 3 olukorra, kui Bishopist teerulliga üle käidi. Rikkumine oli ilmne, kuigi Quenneville'ile ei istunud see absoluutselt.


Viimast kolmandiku alustati taas Blackhawksi juhtimisel ja kui kellast oli kulunud 4:14 viis Brandon Saad kodumeeskonna esimest korda ette. See seis püsis aga vaid mõned sekundid. Kui täpsem olla, siis 13 sekundit. Ondrej Palat pääses Crawfordi nina ette askeldama ning ta kühveldas sisse oma playoffide 8. tabamuse. 24-aastase tšehhi poolt on viimases 14 kohtumisega tulnud 7+6.

Finaalseeria rekordist jäädi vaid kolme sekundi kaugusele. 10 sekundiga on tehti kaks väravat 1936. ja 1947. aastal.

Kuigi Paquette pani võrku võiduvärava, siis võib öelda, et just Palati tabamus oli see, mis mängusaatuse muutis. Blackhawks tegi viimasele kolmandikule väga hea alguse, aga kiire viigivärava näol tulnud külm dušš võttis kodumeeskonnal kõvasti hoogu maha.


Blackhawks peab nüüd karika saamiseks veidikene ilusaid ajalooliseid numbreid rikkuma. 7-mängulise formaadi juures on finaalseeria pärast kahte kohtumist varasemalt 26 korda 1-1 viigis olnud. 3. kohtumise külalisena võitnud meeskond on kõigil 13 korral karika endale saanud.

Finaalseeria 4. mäng peetakse Chicagos ööl vastu neljapäeva.

Kommentaarid