Bryan Bickell loodab, et on väravad finaaliks jätnud

Bryan Bickell on üks kümnest mängijast, kes oli Chicago Blackhawksi koosseisus ka 2010. aastal, kui praegune "kuldne generatsioon" oma esimese Stanley karika võitis. Ta on kogunud endale playoffide spetsialisti maine ja arvatakse, et just see tõi talle 2013. aasta suvel 4-aastase, 16-miljonilise lepingu.

(foto: sportsmockery.com)
Kontraht sai sõlmitud mõni aeg pärast seda, kui Bickell oli ennast Boston Bruinsi vastu peetud karikafinaalis igaveseks Blackhawksi fännide südametesse mänginud. Karikavõidu otsustanud 6. mängus tuli tema poolt veidi enam kui minut enne normaalaja lõppu viigivärav.


Bickell lõpetas 2013. aasta playoffid 17 punktiga. Mullu sai ta kirja kümme silma ja oli seitsme tabamusega väravaküttide edetabelis Blackhawksi kolmas mees. Ette jäid vaid Jonathan Toews ja Patrick Kane.

Tänavu on Bickell aga omade edusse panustanud vaid viis punkti ja tal pole mitte ühtegi väravat. 29-aastane ründaja loodab, et finaalseerias õnnestub tal seda muuta: "On tore, kui õnnestub aeg-ajalt skoorida, loodan et olen väravad jätnud just selleks ringiks."

Bickell on põhihooajal alati justkui karuna maganud - näiteks enne playoffides plahvatamist, tuli temalt 12/13 põhiturniiri käigus vaid 23 silma - aga tänavu uneles ta lausa nii palju, et peatreener Joel Quenneville jättis ta isegi mõnest kohtumisest eemale.

Samas polegi muidugi skoorimine Bickelli põhiroll meeskonnas. "Pean tegema seda, mis ma olen teinud eelnevates ringides," rääkis Blackhawksi enda kunagine drafti valik enne finaali avakohtumist. "Pean olema füüsiline, kaitset väsitama ja oma kolmikukaaslastele ruumi tekitama."

Kommentaarid