Endine parim uustulnuk jäi töötuks

Paar nädalat tagasi teatas St. Louis Blues, et jätkab Ken Hitchcockiga, kuid lepingupikendust ei ole siiski teeninud üks teine pikaajaline meeskonnaliige. Selleks on Barret Jackman. 2003. aastal NHL-i parimaks uustulnukaks valitud kaitsja peab 34-aastaselt otsima uue töökoha.

(foto: robthehockeyguy.com)
Debüüthooaja 19 punktiga (3+16) lõpetanud Jackman edestas parima uustulnuka valmisel selliseid mehi nagu Rick Nash ja Henrik Zetterberg. Võib öelda, et temast pole aastate jooksul arenenud samasugune kuulus nimi, aga sellest hoolimata on ta Bluesi jaoks olnud väga väärtuslik mees. Nüüd on aga käes aeg noortele ruumi teha.

"Nägin seda ette," ütles Jackman uue lepingu mitte saamise kohta. "Meil on neli tipptasemel kaitsjat. Lisaks meeldib neile väga see, kuidas (Petteri) Lindbohm on mänginud ja (Roberto) Bortuzzo on samuti oma koha ära teeninud. Teadsin, et mina jääksin kõrvaltvaatajaks."

Jackman puudus tänavu vaid kahest kohtumisest, aga tõenäoliselt oleks aina suurenev konkurents ta järgmisel hooajal aina rohkem koosseisust välja jätnud. Klubi eest üle 800 teinud kaitsja lahkub pettunult, aga samas ka tänutundega

"Tunnen, et mul on endiselt palju pakkuda. Sooviksin, et saaksin seda teha Bluesi juures, aga see on äri. Mõned asjad ei lähe päris nii nagu soovid. Olen aga väga rahul Bluesiga selle osas, mida kõike mulle on antud ja selle eest, et minuga oldi aus," rääkis Jackman, kes jätab maha ka St. Louis'i teenekaima sportlase tiitli.

Kanada koosseisus 2007. aastal MM-kulla võitnud Jackman kinnitas, et jätkab karjääri, aga väga raske oleks seda teha Bluesi vihatud rivaali Chicago Blackhawksi särgis.

Kommentaarid