Läheb laienemiseks? Bettman avas uutele tulijatele ukse

Mõned kuulujutud saavad kiirelt lahenduse, kui need lükatakse ümber või siis omakorda kinnitatakse. Teised võivad aga jällegi üsna pikalt oma elu elada. Näiteks NHL-i laienemisest räägiti tõsistel toonidel juba aasta tagasi, aga liiga kinnitas seda ametlikult alles nüüd. Kui Sul on 500 miljonit dollarit, siis oled Gary Bettmani ukse taha oodatud.

(foto: L. E. Baskow/Las Vegas Sun)
Pool miljardit on summa, mis tuleb välja käia kõigil neil, kes sooviksid NHL-iga liituda. Ametlikult asutakse avaldusi vastu võtma 6. juulil ning neid kogutakse 10. augustini. Tõenäoliselt lendab kohe esimesena lauale Las Vegase taotlus.

Pattude linnas on igati vinks-vonks hall - mis ootamas NHL ja NBA või mõlema liiga meeskondi - tulevaks kevadeks valmis saamas ning fännide huvi on korralik. Potentsiaalne klubi omanik Bill Foley on teatanud, et rohkem kui 11 500 inimeselt on kätte saadud deposiidid võimalike hooajapileti eest. Mängupõrgute paradiis on hokiks valmis.

Las Vegas on NHL-i meeskonda saamas, olgugi et Bettman jäi oma avalduses tagasihoidlikuks: "Viimaste aastate jooksul on NHL-iga liitumise suhtes näidanud huvi mitmed võimalikud turud ja omanikkonnad. Tõsiasi, et algatame ametliku laiendamise protsessi ei tähenda ilmtingimata, et selle käigus uued meeskonnad vastu võtame."

Asekomissar Bill Daly on teatanud, et uued meeskonnad saaksid liigaga liituda hooajal 2017/18. Sellega jõuame samuti eelmisel suvel ringelnud kuulujutuni, mis vihjas sellele, et NHL lisab oma 100. juubeliks neli uut meeskonda.

Aasta jooksul ei ole palju muutunud. Lisaks Las Vegasele pakutakse kõige tõenäolisemate variantidena Quebec Cityt, Seattle'it ja Torontot. Nende kõrvale on nüüd teiste võimalustena pandud ka Kansas City ja Portland.

Viimati laienes NHL 2000. aastal, kui Columbus Blue Jackets ja Minnesota Wild kampa võeti. Mõlemad alustasid klubidena oma tegutsemist kolm aastat varem. Seega peaksid kõik juubelipeole pääseda soovijad kiirustama.

Varasemalt on liigaga liitumine olnud palju odavam lõbu.


Samas on kõigil rahabossidel meeskonna saamiseks vaja ka korralikku mängupaika.

Kommentaarid