NHL loodab juubelihooajaks lisada neli uut meeskonda?

NHL tähistab kolme aasta pärast oma 100. juubelit ja mis oleks parim viis selle tähistamiseks, kui liiga laienemisega täiesti hulluks minna? Kui varasemalt on higiste peopesadega räägitud sellest, kuidas NHL loodab Las Vegasesse kolida ühe meeskonna, siis nüüd on läinud liikvele spekulatsioonid, et 2017. aastaks saavad endale meeskonna kõik need linnad, kes varasemalt selle vastu huvi on tundnud. Lisaks Pattude linnale ka Quebec City, Seattle ja Toronto.

(foto: motownmeltdown.wordpress.com)
Komissar Gary Bettman on varasemalt suhtunud liiga potentsiaalsesse laienemisesse negatiivselt, kuid on väidetavalt nüüdseks oma meelt muutnud. Viimasest laienemisest on möödas 15 aastat ja oleks ju paras aeg käes. Vaadates tagasi, kuidas eelmisel suvel muudeti liiga formaati nii, et idakonverentsi paigutati 16 meeskonda ja läände jäeti 14, siis on justkui võimalike klubiomanikega juba avalikult flirditud.

Uued kuulujutud on tõstetud sellele tasemele, et sats Las Vegases on juba raudpolt kindel värk. Seejuures ei tooda meeskonda maksuparadiisi mitte läbi kolimise vaid luuakse täiesti uus klubi. Pantrid ja sõbrad võivad kergendatult hingata.

Nelja uue klubi liitumistasuna peaks NHL-i kukrusse rändama 1.4 miljardit dollarit (1.06 miljardit eurot). See on tähtis fakt selle poolest, kui lihtsalt mõni muu klubi ümberkolida, siis jääks see tasu saamata. Olgugi, et osad klubid töötavad selge kahjumiga, on hetkel NHL-i saatmas rekordilised tulud. See tähendab, et dollarimärke silmade ees nägevaid kohalikke korraldajaonusid peaks leiduma kõigist kohtadest, mis juba aastaid oma NHL-i klubist unistanud on.

Asekomissar Bill Daly on muidugi tulnud kiirelt välja ja öelnud, et kogu laienemise jutt on lihtsalt hapukurgihooaja tagajärg, kuid nagu ikka - kus suitsu, seal tuld.

Kommentaarid