Simon Gagne üritab come-backi

Suvi hakkab lõppema, mis tähendab, et NHL-i kujutletav töötukassa pole enam sedavõrd ülekoormatud kui varem. Kuid paljud otsivad endale siiski endiselt uut töökohta. Isegi selline legend nagu Martin Brodeur on vähem kui kaks kuud enne uue hooaja algust lepinguta. Teiste kõrval on endale uut NHL-i lepingut ihaldamas ka Simon Gagne. Lõppenud hooaja vahele jätnud ründaja liitub järgmisel kuul Boston Bruinsi hooajaeelse treeninglaagriga.

(foto: thesportsfansjournal.com)
34-aastane ründaja mängis viimati Philadelphia Flyersi rivistuses. Oranžis särgis algas 90ndate lõpus ka tema NHL-i karjäär. Ta on kahel korral valitud Flyersi hooaja parimaks mängumeheks. 264 väravaga on ta klubi läbiaegade suurimate väravaküttide nimistus 9. kohal.

Tema näol on tegu 2002. aasta olümpiavõitjaga ning kaks aastat tagasi sai ta LA Kingsi rivistuses oma nime ka Stanley karika peale. See on aga tema viimaste aastate ainus tipphetk. Enne enesealgatuslikku aastast pausi suutis ta ennast viimase kahe hooaja peale kokku jääle ajada vaid 72. kohtumises.

Bruins on suve jooksul Jerome Iginla ja Shawn Thorntoni näol jäänud ilma suurest kogemustepagasist. Gagnega lepingu sõlmimine võiks seda kaotust veidi leevendata. Iseasi kui heas mänguvormis kunagine tippründaja on.

Kurioosel kombel sündis just Bruinsi vastu Gagne karjääri tähtsaim värav. See oli 2010 aasta idakonverentsi poolfinaalseeria 7. mängus. Tema poolt võrku toimetatud võiduvärav tegi Flyersist toona alles kolmanda meeskonna, kes playoffides suutnud pärast mängudega 0-3 taha jäämist järgmisesse ringi jõuda.

Kommentaarid