Ovetškin ei pea pluss/miinus näitajast väga palju lugu

Aleksandr Ovetškin võitis lõppenud hooajal oma karjääri neljanda Rocket Richardi trofee. Venelasest snaiper paugutas 51 väravat. Tegu oli tema 9-aastase karjääri jooksul viienda vähemalt 50 väravat toonud hooajaga. Kõigi statistika valdkondade osas ei räägitud enim aga mitte Ovetškini väravatest vaid hoopis sellest, kuidas ta oli efektiivsusnäitaja +/- arvestuses üks kogu liiga halvimaid vendi. SovSportile antud intervjuus selgus nüüd, et mees ise oma kohutavast -35'st väga palju ei arvanudki.

(foto: Rob Carr/Getty Images)
Usutluses mainis Ovetškin, et lugu oleks halb olnud alles siis, kui talle oleks miinust kogunenud 40 jagu. "Ma oleks siis teinud ajalugu," ütles Washington Capitalsi ründaja. Ovit "edestasid" selles arvestuses vaid Steve Ott 38 ja Alexander Edler 39-ga. Koos Phil Kesseliga oli ta ainus esimese kümne väravaküti seast, kes hooaja miinuspoolel lõpetas.

Ovetškini arvates on +/- näitaja vaatamine üsna mõttetu tegevus. Ta tõi välja selle, kuidas kunagine meeskonnakaaslane Jeff Schultz lõpetas hooaja 2009/10 kogu liiga parima +50'ga, mis tõi talle kopsaka lepingu. See osteti aga Capitalsi poolt vaid kolm hooaega hiljem välja, kuna kaitsja mängutase langes drastiliselt. Lõppenud hooajal teenis Los Angeles Kingsi tütarmeeskonna eest AHL-is mänginud Schultz vaid 700 000 dollarit.

"+/- näitaja ütleb mängija ja tema oskuste kohta väga vähe," tõdes Ovetškin, kes sattus hiljuti kodumaal väikesesse autoavariisse. Uudisteportaal super.ru kirjutas, et Capitalsi ründetäht kaotas kontrolli oma G-klassi Mercedes Benzi üle, millele järgnes väikene plekimõlkimine.

(foto: super.ru)
Uuel hooajal ootab Ovetškinit ees seni kaitsva mängustiili pooldajana tuntud Barry Trotzi juhendamisel mängimine. Sellesse suhtub venelane esialgu ettevaatlikult. "Iga uue treeneriga kaasneb ümberehitamine. Tal on oma taktika ja visioon mängust," ütles Ovetškin.

Ettevalmistus uueks hooajaks näib Capitalsi kaptenil sujuvat aga ideaalselt. Treeningutel on Ovetškin näidanud tõelist "lennukust".



Aeg näitab, kas Ovetškiniga suudab kaasa lennata ka uue näoga Capitals.

Kommentaarid