Kes on Senatorsi esikinnas?

Pärast Daniel Alfredssoni lahkumist aasta tagasi ja Jason Spezzast loobumist sel suvel, on Ottawa Senators alustamas uut ajajärku. Helgema tuleviku nimel on loobutud minevikust ja fännidel uuele hooajale suuri lootusi ei maksa panna. Eriti kuna Senators on tekitanud endale segaduse väravasuul. Hooajale minnakse vastu põhimõtteliselt kahe esikindaga. Lõppenud hooajal esiletõusnud rootslase Robin Lehneriga tehti juuli viimasel päeval uus kolmeaastane leping ja kõnelused uue tehingu osas on alanud ka Craig Andersoniga.

(foto: Errol McGihon/Ottawa Sun)
Kindla põhiväravavahi puudumine kipub alati meeskondadele jama kaela tooma. Küsige seda Vancouver Canucksilt või New Jersey Devilsilt. Ometi on Senators valmis sirge seljaga minema vastu keerulistele aegadele.

Enne 2011. aastal Senatorsi maandumist sai 1999. aastal draftitud Anderson mitmel pool kätt proovida, kuid stabiilset kodu ta endale ei leidnud. Rääkimata stabiilsest mängutasemest. Algus Ottawas oli aga paljulubav. 2010/11 hooaja keskel klubisse saabudes tegi ta kaasa 18. kohtumises, millest tõi 11 võitu numbritega 2.05 ja 93.9%. Supervorm, mis algas debüütmängus Toronto Maple Leafsi vastu 47 tõrje ja nullimänguga, tõi ameeriklasele ka neljaaastase lepingu, mille lõpp terendab järgmisel suvel.

Pärast teise hooaja langust oli Anderson mullusel, lühendatud hooajal taas hoos. Ta lasi enda selja taha keskmiselt vaid 1.69 väravat ja tõrjed tulid 94.1% efektiivsusega. Mõlemad olid liiga parimad näitajad.

Supervormi ei suutnud Anderson aga tänavu hoida. Tõrjeprotsent vajus 91.1 peale ja tema selja taha leidsid tee täpselt kolm väravat mängus. Mais 33-aastaseks saanud puurivahi esitused olid lausa nii kohutavad, et kõik spordiennustuste huvilised võisid keelt lipsata kui selgus, et tema Senatorsi väravasuul alustab. Tegu oli vaat, et riskivaba panusega.

Andersoni hooaja võttis ideaalselt kokku üks viimaseid põhihooaja mänge. Senators läks kodus Montreal Canadiensi vastu kuue minutiga 3-0 ette, kuid kolmandiku lõpuks oli seis viigis ja Canadiens võitis 7-3. Seejuures pani hilisem idakonverentsi finalist Andersoni suunas teele vaid 23 pealeviset.

Häbistatud väravavaht vastas sellele kaotusele küll kahe järjestikuse võiduga, mille jooksul lasi enda selja taha vaid ühe litri, kuid näis, et tema aeg ühes klubis on järjekordselt otsa saanud. Oli justkui aeg mantel Lehnerile edasi anda.

Sel suvel 23-aastaseks saanud rootslane oli üks seitsmest väravavahist, kes hooaja jooksul nädala parimaks mängijaks valiti. See oli novembri keskel, kui Senators võitis temaga kõik nädala kolm mängu. Lehner lasi neis kohtumistes enda selja taha vaid 1.33 väravat mängus ja tõrjete efektiivsus oli 95.8%.

Lõpuks olid küll tema numbrid Andersoniga võrdväärsed - 3.06 ja 91.3%. - kuid arvestades vanusevahet võiks olla mõistlik samm edutada Lehner meeskonna uueks esinumbriks. Eriti kuna pärast mineviku tähtedest loobumist ootab nagunii ees uus algus.

Soov Andersonilt uuele lepingule allkiri saada vihjab aga siiski sellele, et Senators pole veel valmis Lehnerit usaldama. Või ei olda siis valmis Andersonile käega lööma. See tähendab seda, et sarnaselt Maple Leafsile minnakse uuele hooajale vastu sama targalt kui vana lõpetati. Pealkirjas püstitatud küsimusele on võimatu vastata.

Kommentaarid