Rekordite maias Michael Leighton naaseb NHL-i

Lõppenud hooaja Donetski hokiklubis veetnud väravavaht Michael Leighton sõlmis küll mais lepingu samuti KHL-is elu alustava Sotši klubiga, kuid nüüd on ta otsustanud siiski naasta NHL-i. 33-aastane mängumees liitub Chicago Blackhawksiga, kes ta omal ajal ka draftist valis. Erinevate klubide vahel pendeldades on Leighton endale kümne aastaga kogunud küll vaid 105 NHL-i põhihooaja mängu, kuid tegu on puurivahiga, kellele kuuluvad hokimaailmas mitmed rekordid.

(foto: Getty Images)
Tema oli puuris, kui Philadelphia Flyers käis ära 2010. aasta Stanley karikafinaalis. Teekonnal sinna sai temast ainus väravavaht liiga ajaloos, kes on ühe playoff-seeria jooksul suutnud teha kolm nullimängu. See oli idakonverentsi finaalis Montreal Canadiensi vastu.

Leightonist sai omal ajal ka esimene Blackhawksi puurivaht, kes oma debüütmängust puhaste paberitega välja tuli. Oma esimesel perioodil - hooaeg 2002/03 - käis ta Blackhawksi eest jääl vaid kaheksas kohtumises.

Lisaks Flyersile ja Blackhawksile on ta NHL-is esindanud ka Nashville Predatorsi (üks mäng) ja Carolina Hurricanesi värve.

Küll on tal aga selja taga värvikas AHL-i karjäär. Ta on olnud osaline liiga pikimas mängus (võitja selgus viienda lisaaja kolmandal minutil), kus ta tegi 98 tõrjet, mis samuti liiga rekord. Kummalisel kombel õnnestus tal lõppenud hooajal Donetski rivistuses teha kaasa ka KHL-i ajaloo pikimas mängus. Seal selgus võitja neljandal lisaperioodil.

Leighton sõlmis Blackhawsiga üheaastase lepingu ja hakkab turvama Corey Crawfordi seljatagust. Mänguaja nimel tuleb astuda võitlusesse soomlase Antti Raantaga.

Kommentaarid