Kings külmutab Rob Blake'i numbri

Endise legendaarse kaitsja Rob Blake'i jaoks kujuneb uus hooaeg väga sündmusterohkeks. Lisaks sellele, et ta on üks kuuest, kes novembris Jäähoki Kuulsuste Halli liikmeks võetakse, tuleb pidulikud riided selga ajada ka 17. jaanuaril. Just sel kuupäeval riputab Los Angeles Kings Blake'i nr. 4 särgi STAPLES Centeri katuse alla. Temast saab klubi üle 50 aastase ajaloo jooksul alles kuues mängija, kelle number külmutatakse. Varasemalt on selle au osalisteks saanud Marcel Dionne (nr. 16), Dave Taylor (18), Luc Robitaille (20), Rogie Vachon (30) ja loomulikult Wayne Gretzky (99).

(foto: Los Angeles Times)
"On suurepärane au saada kuulsasse seltskonda, kelle särginumbrid on LA Kingsi poolt külmutatud," ütles Blake. "Tundsin alati, et LA on mängimiseks väga eriline koht ja minu jaoks oli tohutu au Kingsi särki kanda."

Blake'ile kuuluvad Kingsi kaitsjate rekordid nii mängude arvus, väravates, söötudes kui ka punktides. Ta mängis Kingsis kahel perioodil - 1990-2001 ja 2006-2008. Vahepealsetel aastatel esindas ta Colorado Avalanche'i värve, kellega võitis 2001. aastal ka Stanley karika, ning karjäärile pani ta punkti San Jose Sharksi rivistuses.

Teistkordselt sai ta oma nime Stanley karikale lõppenud hooajal. See oli tema jaoks esimene aasta Kingsi asemänedžerina. Blake oli sel aastal ka maailmameistrivõistlustel Kanada koondise peamänedžer.

Uudis Blake numbri külmutamisest tuleb vaid mõni päev pärast seda, kui Kings teatas, et Robitaille'i auks pannakse uue hooaja käigus püsti lausa kuju. See leiab koha STAPLES Centre'i ees teiste LA spordikuulsuste kõrval nagu näiteks Gretzky ja Magic Johnson. Sarnaselt Blake'ile on ka Robitaille hetkel klubi juures pintsaklipslasena töötamas.

Kommentaarid