Johnston soovib Crosby rolli vähendada

Tänavuste playoffide üks kuumimaid teemasid oli Sidney Crosby ebaefektiivne mäng. Selle tagajärjel lõppes Pittsburgh Penguinsi hooaeg juba idakonverentsi poolfinaalis. Pärast järjekordset enam kui saja punktiga lõppenud põhihooaega olid Crosby raskused üllatavad. Hiljem on selgunud, et selles võis enamjaolt süüdistada randmevigastust. Ilma oma kapteni 100%-lise mänguta tabasid Penguinsi suured raskused. Meeskonna uus peatreener Mike Johnston loodab, et Crosby rolli vähendamisega suudab Penguins hooaja kõige tähtsamas faasis paremaid esitusi näidata.

(foto: sportfantalk.com
Crosby nimele jäi tänavustes playoffides vaid üks värav. Penguins sai avaringis raskustega jagu Columbus Blue Jacketsist ja kuigi New York Rangersil läks Crosby & Co välja lülitamiseks vaja seitset mängu, siis oli 3-kordse Stanley karikavõitja esitus ka teises ringis hambutu.

Et kaptenit lõpumängudeks säästa, loodab Johnston vähendada Crosby õlgadele pandavat vastutust.

"Peame kindlustama selle, et teised meeskonna mängijad suudavad osa vastutustest enda peale võtta. Nii liidriomaduste kui ka mänguliste esituste näol," sõnas Johnston sel nädalal antud intervjuus. "Crosby on kapten ja liider, kuid kõik ei olene vaid temast."

Johnston loodab eelkõige, et suurema vastutuse võtavad endale meeskonna vanemad liikmed nagu Chris Kunitz ja Pascal Dupuis.

Kindlasti sõltub Penguinsi edu ka sellest, kuidas mängib lõppenud hooajal tõsise trauma üle elanud kaitse tugisammas Kris Letang ning väravavaht Marc-Andre Fleury. Novembris 30-aastaseks saav puurilukk alustab oma praeguse lepingu viimast aastat. Penguinsi peamänedžer Jim Rutherford on andnud mõista, et uue lepingu osas klubipoolset kiirustamist ei toimu. See peaks tähendama, et Fleury'l on juba alates hooaja esimesest mängust jalgealune tuline ning motivatsiooni osas ei tohiks probleeme tekkida. Kõigile klubijuhtidele meeldivad lepinguaastatel nahast välja pugevad mängijad. Iseeasi kas seda vormi suudetakse hoida ka siis kui rasvane palgatšekk on kätte saadud.

Kommentaarid