Wild alustab hooaega kolmepealise lohega

Minnesota Wildi värav oli lõppenud hooajal justkui needuse all. Kes iganes sinna astus, see leidis ennast mõne aja pärast ka laatsaretist. Kogu hooaja peale kokku käisid puuris ära viis meest - Josh Harding, Darcy Kümper, Niklas Bäckstöm, John Curry ja Ilja Brõzgalov. Seejuures said kõik postide vahel ka enamvähem korralikult hakkama. Mõni muidugi paremini kui teised aga see selleks. Nüüd on meeskonna peatreener Mike Yeo öelnud, et uuel hooajal hakkavad esikinda kohale võitlust pidama kolm meest.

(foto: Nam Y. Huh/AP Photo)
Kuldse ja kindlasti ka näljase kolmiku moodustavad Harding, Kümper ja Bäckström. Kõigi lemmikkosmoloogi Brõzgalovi agent teatas küll lõppeva nädala alguses, et venelane sooviks Wildis karjääri jätkata, kuid võib arvata, et teda siiski enam tagasi ei tooda. Kindlasti jääb ka Curry lihtsalt AHL-i väravavahiks.

Kolmepealise lohe esinumbrina alustab kindlasti Harding. 30-aastane kanadalane oli lõppenud hooajal uskumatus vormis - 29. kohtumisega 18 võitu, selja taha 1.66 väravat, tõrjed 93.3% - enne kui pidi juba mitmendat korda oma karjääri jooksul keskenduma teda painava polüskleroosi ravimisele.

Tervis vedas lõppenud hooajal korduvalt alt ka Bäckströmi. Alustades hooaega pärast väga ilusat aastat, mil ta oli üks kolmest väravavahist, kes omadele enim võite oli toonud, murdis vigastustetont soomlase üsna varakult maha. Hooaja lõpuks jäid talle kirja päris kurvad numbrid - 21. kohtumisega 5 võitu, selja taha 3.02 per mäng ja tõrjed 89.9%.

2009. aasta drafti 6. ringi valik Kümper oli meeldivaks üllatuseks. Enne Brõzgalovi tulekut hoidis ta Wildi kenasti playoffide konkurentsis ja kogus lõpuks kollanoka kohta soliidsed numbrid - 26-st 12 võitu, 2.43 ja tõrjed 91.5%. Playoffides puksis ta Brõzgalovi ka enda selja taha, enne kui oli tema kord haigevoodisse langeda. Saksa juurtega kanadalane on hetkel küll tehniliselt võttes vabaagent, kuid kui uskuda Yeo sõnu, siis on paberite määrimine vaid formaalsus.

"Meil on kolm kvaliteetset väravavahti. Kui kõik püsivad terved, saavad nad võistelda ja meie jaoks mänge võita," ütles kahe hooaja vahel oma lepingut pikendanud Yeo sel nädalal.

Näib, et enda seljatagune on Wildil korralikult lapitud. Saagu siis esikindaks lõpuks ükskõik kes. Uuel hooajal vajab ehk enim parandamist hoopis ründemäng. Olgugi, et Wild on õnnistatud selliste talentidega nagu Mikko Koivu ja Zach Parise, suudeti eelmisel hooajal keskmiselt kirja saada vaid 2.4 väravat mängu kohta. Sellega platseeruti liigas 24. kohale.

Kommentaarid