Dallas sihib tähtede poole

Dallas Stars oli lõppenud hooajal üks positiivsemaid üllatajaid. Uue peatreeneri Lindy Ruffi juhendamisel jõuti pärast viieaastast pausi taas playoffidesse. Seal näitas 1999. aasta karikavõitja ka läänekonverentsi parima satsi Anaheim Ducksi vastu hambaid. Seeria suudeti venitada kuue mänguni. Meeskond on küll keskmise vanuse poolest üks liiga vanimaid, kuid Ruff leidis suurepärase koosluse kogemustest ja nooruslikusest. Viimase poole esindaja Tyler Seguin usub, et meeskonna tulevik on väga helge.

(foto: Getty Images)
"On raske panna lage meie meeskonnale ja sellele, milleks me võimelised oleme," tõdes eelmisel suvel Boston Bruinsist hangitud ründaja nädala alguses antud raadiointervjuus.

2010. aasta drafti teine valik hakkas lõppenud hooajal viimaks mängima oma potentsiaali kohaselt. Ta kogus 80. mänguga 84 punkti (37 väravat). Sellest olid kogu liiga peale paremad vaid Sidney Crosby, Ryan Getzlaf ja Claude Giroux. Tema varasem karjääri parim oli 67 silma.

Seguini näol on Stars endale saanud tõelise eliitklassi keskründaja, kelle ümber saab kogu meeskonna ehitada. Tema kõrvale on lisaks kogenud tööhobustele panna ka Kanada koondises Sotši olümpiakulla võitnud Jamie Benn ja vaid 19-aastane Vene võlur Valeri Nitšuškin, kelle täht tänavu ootamatult särama lõi.


Eelmise aasta drafti 10. valik kogus 79. mänguga 34 punkti (14 väravat), saades hooaja lõpuks keskmiselt jääaega vaid 14:58. Starsi peamänedžeri Jim Nilli sõnade kohaselt on Nitšuškin suve jooksul kõvasti musklit kasvatanud ja kogukamaks muutunud, mis peaks tema efektiivsust veelgi tõstma.

Lisaks on Stars võrreldes selle hooajaga kõvasti täienenud. Ottawa Senatorsist toodi vahetustehinguga ära Jason Spezza ning vabaagendina ka Aleš Hemsky. Spezza kõrval mängides leidis täna 31-aastaseks saav tšehh üle mitme aasta taas korraliku mängurütmi. Võib uskuda, et Ruff hoiab neid koos ka Dallases, mis tähendab, et Starsil peaks olema kaks väga ohtlikku ründekolmikut.

Starsi võimsusele lisab veel oma osa tugev väravavaht. Kari Lehtonen pole küll kunagi oma numbrite poolest säranud, aga ta on olnud kinni kehvades meeskondades. Esmalt Atlanta Trashersis ja seejärel kasvuraskustes Starsi rivistuses. Nüüd, kus tema ees on mängimas hea meeskond, peaks ka soomlase elu lihtsam olema ja võib ennustada karjääri keskmistest numbritest - sisse lastud väravate arv 2.71, tõrjed 91.4% - märgatavalt edukamat hooaega.

Näib, et meeskonnal pole tõesti lage ja lähiaastatel hakatakse tõusma aina uutesse kõrgustesse. Algab teekond tähtede poole.

Kommentaarid