Hoop Flyersile: Timonen teadmata ajaks audis

Philadelphia Flyers peab uut hooaega alustama ilma Kimmo Timonenita, kellega sõlmiti suve alguses uus leping.Võimalik, et soomlaseta tuleb hakkama saada kogu aasta. 39-aastast kaitsehunti vaevab verehüüve paremas jalas ja mõlemas kopsus. On üsna tõenäoline, et sedavõrd hilises vanuses tabanud tõsine trauma tähendab ka 1998. aastal liigaga liitunud soomlase karjääri lõppu. Uueks hooajaks suurte lootustega meeskonda ehitanud Flyers on sunnitud olukorda ümberhindama.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
NHL-is üle tuhande põhihooaja mängu teinud Timonen pidi olema Flyersi üpriski kogenematu kaitseliini liider. Tema puudumise tõttu kannatab kindlasti ka meeskonna arvulises ülekaalus mängimise efektiivsus.

Flyersi peamänedžer Ron Hextall tegutses kurva uudise teada saamise järgselt kiirelt tuues meeskonda vabaagendina ringi hõljunud Michael Del Zotto. Endisel New York Rangersi ja Nashville Predatorsi mehel on rohkelt põhjust enda tõestamiseks, kuid uuele hooajale läheb ta siiski vastu suure küsimärgina. Leping Flyersiga on üheaastane, palgaks 1.3 miljonit dollarit, mida on üle kahe korra vähem kui ta teenis lõppenud hooajal.

Del Zottost, Mark Streitist, Luke Schennist ja Andrew MacDonaldist koosnev kaitsetuumik ei näi just kõige kindlama üksusena. Nähtavasti ootab Flyersi fänne ees veel üks frustratsiooni rohke hooaeg. Kuid neutraalsed hokisõbrad võivad rõõmustada - Flyersi mängud tõotavad taaskord tulla suureskoorilised.

Kommentaarid