Michael Del Zotto - tõusvast tähest pakkumisteta vabaagendiks

Michael Del Zotto lõi NHL-i ukse pauguga lahti. Olles New York Rangersi poolt 2008. aasta draftis 20. valitud tegi ta oma debüüdi 2009. aasta sügisel. 19-aastaselt sai temast noorim kaitsemängija, kes eales Rangersi hooaja avamängu koosseisu on mahtunud. Juba teises profimängus tuli ka esimene värav ja ta valiti oktoobri parimaks uustulnukaks. Ta korjas 12 silma oma esimese 14. kohtumisega. Del Zottost pidi saama täht, kes aastaid NHL-i taevas särab, kuid viis aastat hiljem on ta vabaagent, keda keegi endale ei soovi.

(foto: commitedindians.com)
Tänavune hooaeg lõppes Del Zotto jaoks vaid 16 punktiga 67-st mängust. Rangers lõi jaanuaris käega ja saatis ta Nashville Predatorsi. See ei olnud esimene tagasilöök, mille noor kaitsja on karjääri jooksul saanud on, kuid see võib osutuda kõige tõsisemaks.

Kui Del Zotto oli lõpetanud oma uhke kollanoka hooaja, mis tipnes aasta parimate uustulnukate koosseisu valimisega, siis ei suutnud ta järgmisel aastal oma vormi korrata. Olles kiirelt tõusnud meeskonna kaitseliini üheks põhilüliks saadeti Del Zotto hooaja keskel hoopistükis AHL-i vormi koguma.

John Tortorella poolt heidetud kindale vastas legendaarse Bobby Orri kombel nr. 4 kandnud kaitsja aga väärikalt. Hooaeg 2011/12 tõi endaga 77. mängus 41 punkti. Tema +20-st olid terve liiga peale paremad vaid kümme kaitsemängijat. Del Zotto suutis ennast kokku võtta kõige tähtsamal hetkel, sest 2012. aasta suvel sai läbi tema kollanokaleping. Uue lepingu puhul löödi käed kaheks aastaks, töötasuks 5.1 miljonit dollarit.

Lõppenud hooajal, selle lepingu viimasel aastal, varises aga kõik koost. Del Zotto ei suutnud kuidagi moodi kohaneda Rangersi uue peatreeneri Alain Vigneault mängustiiliga ning hakkas ennast üha enam leidma kõrvaltvaataja rollist. Sama saatus tabas teda ka Nashville'is.

Predatorsil oli võimalus Del Zotto mängijaõigused 2.9 miljoni dollari eest säilitada, kuid klubi peamänedžer David Poile lasi tal rõõmsalt minna. Kaitsjad on sel suvel olnud hinnas ja paari aasta tagune Del Zotto oleks kindlasti saanud võimsa palgatõusu, kuid nüüd oleks noor mängumees õnnega koos kui üldse mõne NHL-i klubi palgalehele pääseks.

Kommentaarid