Uue hooaja mõistatus Colorado Avalanche

Colorado Avalanche tegi fantastilise hooaja. Isegi kui playoffides jätkus jõudu vaid avaringiks. Läänekonverentsis kogus enam punkte vaid Anaheim Ducks. Muutus võrreldes eelmise hooajaga oli kardinaalne, sest oma konverentsi tippu tõusti eelviimase koha pealt. Edukas hooaeg tähendas ka seda, et domineeriti ka hooaja auhindade jagamisel. Patrick Roy pani meeskonna suurepäraselt mängima, nii rünnakul kui ka kaitses, aga uut aastat tuleb alustada värskemate plaanidega.

(foto: Doug Pensinger/Getty Images)
Paul Stastny oli vabaagentide turu üks nõutumaid mehi ja Avalanche'i kahjuks oli 28-aastane ameeriklane just nende asekapten. Kogu hooaja vältel üritati kogu oma senise karjääri Avalanche'i värve kandnud mehega uue lepingu osas kokkuleppele jõuda, kuid kõik arutelud läksid vaid jutusoojaks.

Lõpuks St. Louis Bluesi kasuks otsustanud Stastny näol jäi Avalanche ilma oma kõige ohtlikumast ründemängijast. Numbrid 458 punkti 538. mänguga räägivad enda eest. Kõik pole samas aga sedavõrd mustvalge.

Stastny lahkumisega saab Avalanche oma tõusva tähe Nathan MacKinnoni liigutada keskele. Just sellel positsioonil peaksid avalduma tänavu esimese 18-aastase noorukina hooaja parimaks uustulnukaks valitud mängumehe omadused.

Lõppenud hooaja tuumikust on Avalanche loobunud ka P.A. Parenteau teenetest. 31-aastane ründaja ei leidnud Roy mänguplaanis endale kuidagi moodi sobivat kohta ja ta saadeti koos järgmise aasta drafti 5. ringi valikuga Montreal Canadiensisse. Vastu tuli playoffide legend Danny Briere. 36-aastane ründaja produktiivsus on vanusest tingituna aasta-aastalt langemas, kuid hooaja ostustavas faasis on tegu hoopis teist masti mehega.

Varem lisaks Canadiensile ka Phoenix Coyotesis, Buffalo Sabresis ja Philadelphia Flyersis mänginud Briere'i karjääri numbrid on playoffides 124. mänguga 116 punkti! Tema roll saab lõpumängudes Avalanche'i jaoks olema ülioluline, kuna tänavu jäi just puudu viimaste kolmikute panusest. Stastny, MacKinnon ja kapten Gabriel Landeskog panid Minnesota Wildi vastu kohati hullu, kuid teistest kolmikutest jäid väravad tulemata. Briere'iga peaks see muutuma.

Võimalik, et pidades silmas just playoffe on meeskonda toodud ka palju näinud ja teinud Brad Stuart. San Jose Sharksile loovutati tema eest kaks drafti valikut. 34-aastasel kaitsjal on selja taga kaks Stanley karika finaalseeriat ja 142 playoff-mängu.

Palju kõneainet on pakkunud see, et miks andis Avalanche Jerome Iginlale 3-aastase lepingu, kuid seegi käik näib üsna osava liigutusena kui pidada silmas just playoff-mänge. 37-aastasel ründajal on Boston Bruinsi särgis selja taga väga edukas hooaeg ja kui leidub kahtlejaid selles, kas ta suudab veel ühe 30 väravaga hooaja teha, siis mees ise on enesekindel. "Aasta edenedes läks mu enesetunne Bostonis aina paremaks. Ma ei taha ülbena tunduda, kuid usun, et suudan endiselt olla väga hea mängija," ütles Iginla pärast Avalanche'iga liitumist.

Jääme põnevusega ootama, kas Iginla sõnad peavad paika või ei. Ja kas sedamoodi playoffideks ülesehitatud meeskond lõpumängudele üldse jõuab.

Kommentaarid