Kahenäoline Panthers

Lõppenud hooaja keskel tegi Florida Panthers enda kohta väga harjumuspäratu sammu. Olles aastaid hoolikalt oma palgalehte jälginud, toodi meeskonda tagasi hiigellepinguga Roberto Luongo. Osa tema töötasust jäeti küll endiselt Vancouver Canucksi kanda, kuid "kadunud poja" naasmine oli siiski märkimisväärne. Oma filosoofia muutmine võis vihjata sellele, et Panthers on tüdinud viimastel kohtadel virelemisest ja ollakse valmis taas tippu tõusma. Kas see aga päriselt nii ka on?

(foto: Joel Auerback/Getty Images)
Tänu oma varasemale kokkuhoiupoliitikale oli Panthersil vabaagentide turul võimalus rohkelt dollareid laiali jagada. Seda ka tehti, kuid uute lepingute järgselt on raske aru saada, kas Panthers plaanib tõesti tegijaks hakata või on tegu lihtsalt teesklusega.

Mikko Koivu, David Krejci, Jamie Benn, Shane Doan, Johan Franzen ja Martin St. Louis on vaid mõned mängijad, kes teenivad algaval hooajal vähem kui Panthersi Dave Bolland. 2013. aasta Stanley karika finaalseeria viimases mängus otsustava värava visanud Bolland on kindlasti Chicago Blackhawksi fännide silmis hindamatu mees, aga 28-aastane ründaja on alates uuest hooajast meeletult ja mitmekordselt ülemakstud. Lisaks on veel lepingu pikkuseks viis aastat.

Vaadates tänavuse suve erinevaid üleminekuid, suunates pilgu eriti teravalt Washingtoni poole, siis võib öelda, et klubijuhtidel on nii mõndagi õppida. Näiteks seda, et kui vastsõlmitud leping näeb välja selline, mille võiks juba järgmisel päeval välja osta, siis poleks ehk eriti arukas seda üldse sõlmida!

Jussi Jokinen tegi korraliku aasta 21 värava ja 36 söödupunktiga, kuid olles juba kolmekümnendates on raske näha, kuidas tema suudab õigustada oma uut nelja-aastast ja nelja miljonilist lepingut. Panthers saab tema näol oma rünnakule kindlasti särtsu juurde, kuid on kaheldav, et seda kauaks jätkub.

Uueks hooajaks sai oma karjääri suurima palga ka kõigi lemmik rammumees Shawn Thornton. 36-aastaselt õnnestus tal endale välja rääkida veel ka 100 tuhande dollariline palgatõus ja lausa kaheaastane kokkulepe.

Aasta vanem Willie Mitchell saab kahe aastaga kaheksa ja pool miljonit. Hooaja palk on suurem kui näiteks tänavu kaitsjate arvestuses produktiivsuselt viiendana lõpetanud Victor Hedmanil! Sama raha peal on Marc-Eduoard Vlasic, kes oli Kanada olümpiakoondise raudkindla kaitse üks lülidest.

Mitu meest on pärast Panthersi püüdlusi jõuda palgafondi miinimumtasemele naerulsui oma pangaarvet vaadanud. Samas võib olla tegu ka osavalt kalkuleeritud käikudega täiendamaks meeskonna nooruslikku selgroogu. Kahenäolise Panthersi tõelist palet näeme alles sügisel.

Kommentaarid